OSMANLIDA SAHİPSİZ EŞEĞE NAFAKA BAĞLANIRDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

OSMANLIDA SAHİPSİZ EŞEĞE NAFAKA BAĞLANIRDI

OSMANLIDA SAHİPSİZ EŞEĞE NAFAKA BAĞLANIRDI
Yayınlama: 19 Şubat 2021 Cuma
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde haberleri birçoğumuz duymuşsunuzdur. Eşeğin ağzı tel ile bağlanarak ölüme terkedilmişti. Gün geçmiyor ki hayvana yeni bir şiddet haberi duymayalım. Dünde İstanbul’da köpek öldürülesiye dövülüp can çekişirken çöpe atılıyor. Oysaki çevre doğa ve hayvan koruma polislerimizden ne kadar ümitliydik. Artık canlarımızında polisleri var caydırıcı olacak, canlara kimse dokunmayacak demiştik. Fakat yine düşündüğümüz gibi olmadı. Demekki daha ağır yaptırımlar gerekiyor.

ENGELLİ KÖPEĞE YUVA ARANIYOR

Günlerdir sosyal medyada engelli bir köpeğimize yuva aranıyor. Henüz sevimli evlada sıcak bir yuva bulunamadı. Sevimli dostumuza yuva olun diyoruz da, belki de siz ona değilde, o size yuva olacaktır. Onunla tanıştıktan sonra hayatınızda bir çok olumlu değişimler olacaktır.

Çocukluğumdan beri ve halen köpeklerle yakından ilgilenen biri olarak, bir köpeği sahiplendiğinizde sizde ne gibi değişimler olacak söyleyeyim.

SORUMLULUK; Öncelikle sizi sorumluluk sahibi yapar. Sabah akşam mama su vermek, bakımıyla ilgilenmek, benzeri etkinlikler farkında olmadan sizin hayatınızı şekillendirir ve sorumluluk sahibi yapar.

MUTLULUK; Köpeklerinizle bir aradayken bedeniniz mutluluk hormonu salgılar. Bu sayede kendinizi daha az stresli hissedersiniz.

HİSSİYAT; Köpekler sizin üzgün olduğunuzu hisseder. Koklayıp yalayarak adeta "lütfen üzülme, ben yanındayım" mesajı verirler. Bu sayede kendinizi yalnız hissetmezsiniz.

Köpekler sahiplerinin sağlık durumlarını çoğu zaman önceden sezinleyebilir. Bu sayede erken teşhis konulabilir.

DUYARLILIK; Köpek beslemek ince düşünüp çevreye, olaylara duyarlı olmak gibi özellikler kazanmanıza sebep olur. Bazı araştırmalara göre hapis cezası almış suçluların Hayvanlarla vakit geçirdiğinde davranışlarında düzelme olduğu görülmüştür.

OSMANLIDA SAHİPSİZ EŞEĞE NAFAKA

Osmalı Döneminde hayvanlar ile ilgili şu şekilde düzenlemeler  varmış;

-       Güvenlikten sorumlu olan köpekler hürriyetle mükafatlandırılır yemekleri yedirilirmiştir.

-       Ticari değeri olan at, deve, inek, koyun gibi hayvanlar yasalarla korunmuştur.

-       Sevimli görülen kedi, maynmun gibi hayvanlara ise evin kapıları sonuna kadar açılırmış.

Sahibini kaybetmiş eşek yasalarla koruma altına alınır bakımı üstlenilirmiş. Eğer ki eşeğe nafaka bağlanırsa hiçbir iş yaptırılmazmış.

            ENGELLİ HAYVANLAR İÇİN NELER YAPILABİLİR

Engelli hayan bahçesi açılabilir.

Engelli hayvan sahiplenen vatandaşlara, belediye ücretsiz tedavi imkanı sağlayabilir.

Engelli Hayvanlarımıza devletimizce nafaka bağlanılabilir. Böylece gelir durumu iyi olmayan hayvan severlerinde bir canımıza yuva olma imkanı artar.

Hayvan Barınakları yapıp bakımını üstlenen Hayırsever İşadamlarından vergiler cüzi miktarda alınabilir.

Yada Bornova Belediyesinin yaptığı gibi haftada iki gün tüm belediyeler satın alma sahiplen stantları açabilir. Engelliler gününde stand açılarak, görme, işitme engelli, felçli ve ampute olmak üzere onlarca kedi ve köpek sıcak bir yuva sahibi olmuşlar. Ne diyelim tebrikler.

Sizlerinde iyileştirmek adına değişik projeleriniz varsa, Bakanlığımıza mail yoluyla yada farklı iletişim yolları ile ulaşabilirsiniz.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024