Selden Etkilenenlere Kızılay Desteği - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Selden Etkilenenlere Kızılay Desteği

Selden Etkilenenlere Kızılay Desteği
Yayınlama: 3 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Meydana gelen yoğun yağışlar sonucu Türkiye’nin batısı sele teslim oldu. İzmir ve Kırklareli başta olmak üzere yağışlardan etkilenen şehirlerde Kızılay ekipleri harekete geçerek vatandaşların mağduriyetini gidermek için seferber oldu.
 
8 saatte 120 kilogramın üzerinde yağış düşen İzmir ile evlerin sular altında kaldığı Kırklareli başta olmak üzere Türkiye’nin batısında bulunan pek çok şehirde vatandaşlar gece boyunca sel sularıyla mücadele etti. Son dönemin en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan İzmir’de Valilik tarafından kamu çalışanlarının tüm gün izinli olduğu duyurulurken Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise evleri sel sularından kullanılamaz hale gelen ve KYK yurtlarında misafir edilen vatandaşlar için Kızılay’dan 1000 kişilik kumanya talebinde bulundu.
 
Sel felaketinin hemen ardından İzmir’in Foça ilçesine bağlı Seyrek Mahallesi’ne ulaşan Kızılay ekipleri, ilk etapta 12 ailenin evinde yapılan hasar tespit çalışmalarına katılarak ailelerin beslenme ihtiyacına karşılık verdi. Kızılaycılar, Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde ise evleri selden hasar gören 4 ailenin tahliye edildiği okula ve sahada çalışan ekiplere ikramlık dağıttı. Kızılay Kırklareli Şubesi, aileler için hazırlanan giyim eşyalarının da dağıtımını gerçekleştirdi. Sahada teyakkuz halinde bekleyen Kızılaycılar, desteklerini sürdürüyor.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024