Kızılay Depremzede Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Kızılay Depremzede Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu

Kızılay Depremzede Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu
Yayınlama: 21 Kasım 2020 Cumartesi
A+
A-

Evlilik hazırlığı yaparken kiraladıkları evleri yıkılan depremzede çift, Türk Kızılay ve Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla İzmir Bayraklı'da bulunan çadır kentte dünya evine girdi.
 
İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde tuttukları ev ağır hasar gördüğü için bir süredir çadır kentte yaşamlarını sürdüren Serdal Çelik (58) ve Müzeyyen Evelioğlu (39) için Türk Kızılay ve Çiğli Belediyesi bir nikâh organizasyonu düzenledi. Çiğli Belediyesi nikâh işlemlerini gerçekleştirirken Türk Kızılay da depremzede çiftin ev eşyası, gelinlik ve damatlık, gelin arabası gibi ihtiyaçlarını karşılarken nakdi yardım da yaptı.
 
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, Türk Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ve AFAD Antalya Şube Müdürü Gülay Kundakçı çiftin nikâh şahitliğini yaparken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de nikâhı kıydı.
 
“Sadece acının değil, mutluluğun da parçası olduk”
 
Çiftin nikâh şahitliğini yapan Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer,  “Bütün İzmirlilere öncelikle geçmiş olsun. Her afetin acı tarafı var. Hayatın bir de doğal bir akışı var. Burada da afetten etkilenen çiftçimizin evlenme talepleri oldu. Biz de Karşıyaka şubemiz üzerinden haber alınca girişimlerde bulunduk. Çiftin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladık. Belediye de ev kirası ve iş imkânı sağladı. Bu organizasyonun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Afetten etkilenen çift, geçtiği acı tünelinden kurtuluyor. Sadece acının değil mutluluğun da parçası olduğumuz için çok seviniyoruz” dedi.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024