Depremzedelere Yardımda Engel Tanımadı - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Depremzedelere Yardımda Engel Tanımadı

Depremzedelere Yardımda Engel Tanımadı
Yayınlama: 13 Kasım 2020 Cuma
A+
A-

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Kızılay Ankara Şube Engelliler Birim Sorumlusu Ayhan Metin, ortopedik engeline rağmen İzmir’deki depremzedelerin yardımına koştu.
 
Bilecik'in Söğüt ilçesinde dünyaya gelen ve henüz 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle ortopedik engelli hale gelen 53 yaşındaki Ayhan Metin, İzmir’i sarsan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından afetzedelere yardımda bulunmak amacıyla İzmir’e giderek destek çalışmalarına katıldı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra Türk Kızılay Ankara Şube Engelliler Birim Sorumlusu da olan Ayhan Metin, engellilerin hep "alan el" değil, "veren el" de olabileceğine ve insanlığa faydalı işler yapabileceğine değindi.
 
“Engelli, engelsiz demeden tek yumruk oluruz”
 
Depremin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Kızılay’ın sahada aktif olarak görev aldığını belirten ve depremin acısını yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Ayhan Metin, “İzmir hepimizin ve bu şehri seviyoruz. Memleketin hiçbir kentinin başına felaket gelmesini istemeyiz. Eğer gelirse engelli, engelsiz, kadın, erkek demeden tek yumruk oluruz. İzmir'deki felaketi de atlatmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024