EBB Konukevlerini Neden Depremzedelere Tahsis Etmiyor? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

EBB Konukevlerini Neden Depremzedelere Tahsis Etmiyor?

EBB Konukevlerini Neden Depremzedelere Tahsis Etmiyor?
Yayınlama: 23 Şubat 2023 Perşembe
A+
A-

Vatandaşa Çağrı Yapmak Yerine Taşın Altına Elinizi Koysanıza

Asrın felaketi ile yüzleşen ülkemizde asrın dayanışma örnekleri de yaşanıyor. Bu dayanışmaya ise sadece destek Türkiye içinden değil bir çok ülkede katılıyor. Çocuklar harçlıklarını gönderiyor, devlet tüm kurumlarını sahaya sürüyor, sivil toplum kuruluşları canpare yaraları sarmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Tüm bu yaşananlar içinde herkes elinden geldiğince yaraları sarmaya çalışıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkanı Yılmaz Büyükerşen’de geçtiğimiz gün şehrimize gelecek olan depremzedeler için çağrı da bulundu, destek olunmasını istedi. Şuan deprem bölgesinden şehrimize gelen vatandaşların sayısı 17 bin civarında. İlk etapta gelen depremzedelerin bir bölümü öğretmenevine yerleştirilirken çoğunluğu şuan için öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ise iki tane konukevi buluyor. Porsuk Konukevi ve Bademlik Konukevi. Bu konukevlerinin neden bu süreçte depremzedeler için kullanılmadığı ise merak konusu.

Depremzedelerin acil barınma ihtiyaçları için üniversitelerde bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmesi kararını da eleştiren Başkan Büyükerşen’in bu eleştirisinde kullandığı ifadelere sahip çıkmasını, Eskişehirlilere çağrı yaparak bu konuda hassasiyet gösterilmesini istediği gibi kendisinin de Eskişehir Büyükşehir 

Belediyesine ait olan Porsuk ve Bademlik konukevlerini depremzedelere tahsis ederek duyarlılık göstermesini Eskişehir kamuoyu bekliyor..

Zaman dayanışma zamanı, kaynak da sonuç olarak kamunun kaynağı, cebinizden bir şey çıkmayacak.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024