Vali Ayyıldız, “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi”nin Açılışını Gerçekleştirdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Ayyıldız, “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi”nin Açılışını Gerçekleştirdi

Vali Ayyıldız, “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi”nin Açılışını Gerçekleştirdi
Yayınlama: 2 Aralık 2022 Cuma
A+
A-

Engelli Derneklerinin talepleri doğrultusunda Valimiz Erol Ayyıldız’ın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ve engelli araçlarının bakım, tamir ve yedek parça masraflarının Valiliğimiz tarafından karşılanacağı “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi”nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Erol Ayyıldız’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen, öğretmenler, öğrenciler ve engelli vatandaşlarımız katıldı.

Hayatı anlamak için herkesin bir engelli vatandaşımızı dost olarak görmesi gerektiğini ifade eden Vali Ayyıldız programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Engelli bireylerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturulması, toplum hayatına adaptasyonları, daha iyi yasam koşullarına sahip olabilmeleri, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla, 1992 yılında Birleşmiş Milletlerce alınan kararla "3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü" ilan edilmiştir.

Engellilerin karşı karşıya oldukları sorunlar, hak ve mücadeleleri, günümüz dünyasının en önemli meselelerinden biri olmuştur. Ülkemizde Engelliler Kanunu ile başlayan engelli vatandaşlarımızın yasama olan katkıları son yıllarda giderek artması sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını "Erişilebilirlik Yılı" ilan etmesi ile birlikte engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel kurumlara olan faydaları ve erişebilirlikleri zirve yapmıştır.

Bu kapsamda engelli vatandaşlarımıza destek amaçlı olarak; Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde elektrikli araçlar bölümü açılmıştır. Bu bölümde öğrenim görecek öğrencilere Engellilerimizin araçlarıyla ilgili de eğitim verilecek olup Engelli Vatandaşlarımızın araçlarının bakim ve onarımlarının yapılması sağlanacaktır.”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise 40 yıllık meslek hayatının en onur duyduğu ve mutlu olduğu günlerden birinin bugün olduğunu belirterek, “Birbirimize yardımcı olmanın en büyük insanlık görevi olduğu bilinciyle gerçekleştirdiğimiz bugün, birçok alanda model olan şehrimizde, engellilerimizin yaşamlarına engel olan engelleri aşmak ve rahat bir hayat sürmelerini sağlamak için yapılan çalışmalarda da örnek olmaya devam etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a, bugünü daha da anlamlı kılan bu çalışmanın mimarı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Personeline, değerli öğretmenlerine, öğrencilerine, bu programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen’de “Şehrimizde eksikliğini yıllardır dile getirdiğimiz Engelliler için akülü araç bakim ve onarım atölyesinin açılışında bulunmaktan duyduğum tarifsiz mutluluğu sizlerle paylaşmak isterim.

Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir şubesi olarak tüm engelli vatandaşlarımız adına böyle bir atölyeye kavuşmamızda katkıları büyük olan basta Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a, bu projeye önderlik eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Ayyıldız ve beraberindekiler açılış kurdelesini kestikten sonra kurulan atölyeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Buradaki açılışın ardından Vali Ayyıldız ve beraberindekiler yine Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan “Temizlik Kağıtları Üretim Atölyesi”nin açılışını gerçekleştirdi.

İlimizdeki okulların kâğıt havlu, peçete ve tuvalet kâğıdı ihtiyaçlarının burada üretilerek karşılanacağını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, aynı zamanda engelli derneklerimizin temizlik kağıtları ihtiyaçlarının da kurulan bu atölyeden sağlanacağını ifade etti.  

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024