Çürük Diye Boşalttılar! Hala yıkımı tamamlayamadılar - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Çürük Diye Boşalttılar! Hala yıkımı tamamlayamadılar

Çürük Diye Boşalttılar! Hala yıkımı tamamlayamadılar
Yayınlama: 2 Eylül 2022 Cuma
A+
A-

Geçtiğimiz mayıs ayı içinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile esnafa alel acele boşalttırılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin tek kapalı pazar yeri olan Kurtuluş Kapalı Pazaryerindeki yıkım hala devam ediyor. 

400 esnafın bulunduğu ve yaklaşık 1500 kişinin ekmek kapısı olan pazaryeriyle ilgili yıkım kararı alel acele esnafa bildirildi. Esnafın ne yapacağının da kendilerine bildirilmediği boşaltma kararı sonrasında esnaf ve çalışanlar mağdur oldu. Boşaltma kararının uygulandığı 11 Mayıs 2022 tarihinden sonra esnafa kapalı pazaryerinin karşı tarafında bulunan İmar sokakta iki gün tezgah açmasına izin verildi. Haftanın 7 günü kapalı mekanlarında iş yapan esnafa açık alanda sadece haftada 2 gün pazar kurma izni verilmesi esnafın gelir kaybı yaşamasına ve çalışanlarını işten çıkarmalarına sebep oldu. Balıkçı ve kasap esnafına ise herhangi bir yer gösterilmedi.

Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan pazar nedeniyle ise İmar sokak sakinleri ve bölgedeki vatandaşlar da sıkıntı yaşıyorlar. Haftada iki gün kurulun pazar nedeniyle bölgede otopark olmaması nedeniyle de araçlarını koyacak yer bulamıyorlar. Yunusemre caddesinde Kurtuluş mahallesine giriş ve çıkışın yapıldığı sokaklar üzerinde olan İmar sokağın kapalı olması nedeniyle özellikle araç sürücüleri sıkıntı yaşıyorlar ve mecburen bölgedeki trafik kurallarına uymayarak tek yönlü yollarda ters yönden gitmek zorunda kalıyorlar.

Kurtuluş Kapalı Pazaryeri Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ilk başkanı olan rahmetli Aydın Arat döneminde yapılmış ve sonrasında ise büyükşehir belediyesinin tek kapalı pazaryeri olmasına rağmen bakımsız bırakılmış ve bununla ilgili de sık sık eleştirilmişti. 

Mayıs ayı başında esnafa Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından pazaryerinin depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılacağı ve bir hafta gibi kısa sürede pazaryerini boşaltmaları gerektiğini tebliğ edilmişti. 

Yıkım Hala Devam Ediyor

Pazaryerindeki yıkımın üzerinden geçen uzun süreye rağmen bir türlü tamamlanmadığı ve yıkım aşamasındaki ilerlemenin çok yavaş olduğunu bizlerin kamuoyuna duyurmasından sonra yıkım çalışmaları hızlandırıldı. Ancak hala tamamlanabilmiş değil. Yıkımın bu kadar uzun sürmesine şaşıran vatandaşlar ise "Allah'tan çürükmüş, mayıs ayından beri bir türlü yıkamadılar, bir de sağlam olsaymış artık yıkım ne kadar sürerdi Allah bilir" yorumlarını yapıyorlar.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024