Çürük Diye Boşalttılar 3 Aydır YIKAMADILAR - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Çürük Diye Boşalttılar 3 Aydır YIKAMADILAR

Çürük Diye Boşalttılar 3 Aydır YIKAMADILAR
Yayınlama: 17 Ağustos 2022 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir'in ilk büyükşehir belediye başkanı olan Rahmetli Aydın Arat döneminde yapılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin tek kapalı pazaryeri olan Kurtuluş Kapalı Pazar yeri geçtiğmiiz Mayıs ayında yıkım kararı alındığı için apart topar boşalttırılmıştı. 

Yıllarca bakımsızlığı nedeniyle eleştirilen kapalı pazar yeri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaflara yapılan duyuru ile pazar yerinin depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılacağı bilgisi verildi. 400 esnafın bulunduğu ve 1500 kadar vatandaşın çalıştığı pazar yerinin boşaltılması için esnafa 11 Mayıs 2022 tarihine kadar gün verilmişti. 

11 Mayıs tarihinde esnaflar tarafından boşaltılan pazar yerindeki yıkım işleri tamamlandıktan sonra Büyükşehir belediyesi tarafından verilen blgiye göre tekrar yeni pazar yeri yapılacak. Ancak depreme dayanıksız olduğu iddia edilen pazar yerinin yıkımı Ağustos ayının ortasına gelinmiş olmasına rağmen hala bitirilemedi. Hatta neredeyse başlamadı bile denilecek durumda. 

Vatandaşlar "bu kadar sürede yıkmayı başaramayanlar ne zaman tekrar geri yapabilecekler. Sonu Eski otogar alanına dönecek gibi görünüyor" yorumlarını yaptılar. 

Geçtğimiz günlerde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bir yol çalışmasında 3 şerit geliş 3 şerit gidiş yapılacağı duyurulmuş ancak ortaya 2 şerit geliş 2 şerit gidiş yol çıktığını hatırlatan vatandaşlar buraya da pazar yeri yapacağız diyorlar bakalım sonunda ne gibi sürpriz çıkacak yorumunu yaptılar. 

 

Kurtuluş Kapalı Pazaryeri Yıkılıyor

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024