Vatandaş Araç Koyacak Yer Bulamıyor, Belediye Otoparkı Kapalı Tutuyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vatandaş Araç Koyacak Yer Bulamıyor, Belediye Otoparkı Kapalı Tutuyor

Vatandaş Araç Koyacak Yer Bulamıyor, Belediye Otoparkı Kapalı Tutuyor
Yayınlama: 14 Ağustos 2022 Pazar
A+
A-

Yunusemre Devlet Hastanesinin yan tarafında bulunan girişin yanında bulunan otopark Tepebaşı belediye tarafından kapalı tutuluyor. Hastaneye araçlarıyla gelen vatandaşlar araç koyacak yer bulumazken ve kaldırımlar araç işgali altındayken belediyenin otopark alanı zincirlenmiş olarak kapalı boş tutuluyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Yıllar önce kullanıma açılan hastaneye gelen vatandaşların kullandığı otopark alanı bir müddet sonra Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretli hale getirildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterselerde otopark alanını kullanmaya devam ettiler. Ancak sonrasında bu alanda hastane yenilendi ve hastane altında ve hastane girişinde otopark alanları oluşturuldu. Vatandaşların ücretsiz olarak kullanabildiği bu alanlar bile zaman zaman yetersiz kaldığı için vatandaşlar araçları hastane dışına bırakmak durumunda kalıyorlar. Ancak hastane etrafında da yaşanan yoğunluk nedeniyle sokaklar yeterli gelmiyor.

Tepebaşı belediyesi ise daha önceden ücret aldığı otoparkı tamamen kapattı. Girişler zincirlenmiş durumda ve boş olarak tutuluyor.  Bu alana gelip araç bırakmak zorunda kalan vatandaşlar ise bu vatandaşa eziyet haline gelen durum konusunda tepkili. Belediyenin bu anlamsız tutumuna anlam veremeyen vatandaşlar bu otopark alanının bu şekilde boş tutulmasına tepki gösteriyorlar.

Burasının neden atıl bekletiliyor?

Vatandaşlar gayesi vatandaşa hizmet olan bir belediye bu şekilde bir uygulamaya nasıl imza atar diye merak ediyor. Büyükşehir belediyesinin de benzer şekilde bazı alanlarda böyle otopark yapacağız diye boş yerleri çevirip sonrasında da yıllarca girişe kapalı boş olarak tuttuğunu hatırlatan vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesi'nin bu tutumuna anlam veremiyorlar..

Maalesef Eskişehir'de merkezi idare tarafından yapılan pek çok projeyi engellemek gayesinden bir türlü kurtulamayan yerel yönetimler, merkezi idarenin hizmetlerini engellemek adına Eskişehirlileri mağdur ettiklerini ne zaman anlayacaklar.  Yakın zamanda dar gelirliler için TOKİ tarafından başlatılacak inşaat projesini mahkemeye veren Büyükşehir ve Odunpazarı belediyesi projeyi 3 yıl geciktirmişlerdi. Benzer bir durum 5 bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatında yaşanmış ve yurt inşaatı Büyükşehir belediyesinin engellemesi ile 5 yıl gecikmeli olarak hizmete girebilmişdi. Sık sık benzer durumların yaşandığı Eskişehir'de Şehir Hastanesinin yollarının yapılması geciktirilmiş, Yeni Stadyumun yolları yapılmamış, Yunusemre Devlet hastanesinin bağlantı yolu yapılmamıştı. Tüm bu alanlarda yolları yapması gereken belediyelerin eksikleri yine Karayolları tarafından gerçekleştirilmişti. 

Hizmetleri değil vatandaşı engelliyorsunuz

Belediyelerin bu tutumu söz de merkezi yönetimin hizmetlerini aksatma gayesi ile yaptığı net olarak görülse de sonuç olarak mağdur edilen hep Eskişehirli oluyor. Bu otoparkı kapalı tuturak Tepebaşı Belediyesi ne yapmak istiyor?

İyi günler Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi nin hemen yakınında bulunan Tepebaşı Belediyesine ait alan yıllar önce hastaneye gelen için otopark olarak kullanılıyordu sonrasında belediye burayı paralı otopark yaptı şu anda atıl durumda zincirle kapatılmış malum Eskisehirde araç sayısı fazla hastaneninde önünde bulunan alandaki otopark yetersiz. Bu alan böyle bos atıl bekleyecegine, Belediyemiz burayı hastaneye araçlarıyla gelen vatandaşlarımıza hizmet amaçlı tahsis edebilir mi?

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024