Zam Kararını Duyan Su Doldurmaya KOŞTU! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Zam Kararını Duyan Su Doldurmaya KOŞTU!

Zam Kararını Duyan Su Doldurmaya KOŞTU!
Yayınlama: 28 Temmuz 2022 Perşembe
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmak istenen SU ZAMMI kararı nihayet bu akşam verildi. Zam kararına karşı çıkan Ak Parti grubu matematiksel olarak zam kararını durdurmak için yetersiz kalınca "En azından Zam kararırın 1 Ağustos 2022 tarihinde uygulanmasını istedi" ancak çoğunluk sayısını elinde tutan Büyükşehir Belediyesi bunu da kabul etmeyerek zam kararının gece yarısından itibaren uygulanmasına KARAR VERDİ..

Geçtiğimiz zam karaının görüşüldüğü oturumda Ak Parti grubu zam kararına karşı çıkmış ve Ak Parti grubunun kararını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile 2 CHPli üye daha karşı çıkmış ve zam kararı kabul edilmemişti. Ancak bugün ki toplantıda tekrar gündeme geleceği bilinen zam kararı ile ilgili olarak zam kararının kesin çıkması için tüm tedbirler alındı. Korona tedavisi gören CHP'li meclis üyesi de oylamaya katıldı ve CHP grubunun çoğunluk oyu ile zam kararı kabul edilerek geçtiğimiz dönemde yapılan YÜZDE 60'lık büyük zam kararını yakın bir kararla suya YÜZDE 40 zam yapıldı.

Yüksek zam kararı yetmezmiş gibi bir de zam kararın hemen uygulanması kararı alınınca zam haberini duyan Eskişehirliler zamsız fiyatla su alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Zam kararının duyulması ile başlayan su kuyrukları gece yarısı zamlı tarifeye geçene kadar sürecek gibi görünüyor. Yarından itibaren Eskişehirliler suyu yüzde 40 daha pahalı kullanacaklar.

Her yıl bütçe fazlası veren ESKİ bu yıl ne kadar bütçe fazlası verecek. İhmal edilen alt yapı hizmetleri yapılacak mı, yüzde 30 kapasitesinin üzerinden hizmet vermek zorunda kalan ARITMA TESİSİ yenilenecek ve kapasitesi ihtiyaçları karşılayacak duruma getirelecek mi?

Bunlaran yandın sosyal donatı, park vs gibi konumda olan 1500 parselde uygulanan Ticari alan ve Konut Alanına dönüştürme sonrası ortaya çıkacak alt yapı eksikliklerine yöneliik çalışma yapılacak mı?

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024