Eskişehir Bu Tatilde de Boş KALDI!... - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir Bu Tatilde de Boş KALDI!...

Eskişehir Bu Tatilde de Boş KALDI!...
Yayınlama: 18 Temmuz 2022 Pazartesi
A+
A-

Türkiye 9 günlük bir tatili geri de bıraktı. Uzun tatili fırsat bilenlerin çoğu turistik beldelere akın ederken kendimizi avuttuğumuz "Turizm Şehri Olduk" sözünün aslında içinin boş  olduğunu bir kez daha gördük.

Her uzun tatilde olduğu gibi bu tatilde de Eskişehir adeta boşaldı. Turistlerin gelmesini beklenirken Eskişehirliler de bu uzun tatili fırsat bilip başka yerlerde geçirdiler tatillerini. Neredeyse her uzun tatil zamanlarında yaşanan bu görüntüleri oturup değerlendirmek ve neleri eksik yapıyoruz da bu tatillerde beklediğimiz talebi göremiyoruz sorusunu soran da çıkmıyor.

Turlar vasıtasıyla Eskişehire günü birlik gelip giden kafileler dışında uzun soluklu konaklamalı turist konusunda da beklentiler karşılığını bir türlü bulamıyor. Özellikle günü birlik turların uğrak yeri olan ve eski dönem Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın şehrimize kazandırdığı Tarihi Odunpazarı bölgesi de son yıllarda bu uzun tatillerde beklenen talebi göremiyor. Hatta öyle ki esnafın bir bölümü kepenk bile açma gereği hissetmiyor bu sürede.

Ancak doku olarak Odunpazarı Bölgesini andıran Safronbolu Evleri gibi bölgelerde bu süreçlerde günü birlik ziyaretçilerin yanında bölge otelleri neredeyse tüm tatil boyunca yüzde yüz kapasiteyle dolu oluyor. Yanı başımızdaki komşumuz Afyon ise termal turizm sayesinde yılda 2 milyon civarı konaklamalı turist ağırlıyor. Bunun yanında tarihi Frig bölgesinde ise yabancı turistleri ağırlar hale gelmişler. Yılda bir kaç kez uluslararası festivaller de düzenliyorlar. Hatta bu yıl Afyon belediyesi yapı olarak bizim Odunpazarı Evlerimize benzeyen bir mahallesini de tadilata başlatarak tarihi dokusuyla tekrar canlandırmaya başlıyor.

Eskişehir ise uzun tatil günlerinde Eskişehirlilerin bile çoğunluğunun başka yerlere gezmeye gittiği bir turizm sarmalından çıkmaya çabalıyor. Şehrin dinamiklerinin bir araya gelip bu durumun nedenlerini ise sorgulamak ve buna göre yeni bir yol planı çözmek gayesi yok. Bir kaç günlük tatillerde gelip giden turlar şimdilik yeterli olarak kabul görmeye devam ediyor.

Her uzun tatil sürecinde olduğu gibi bu dönemde şehrin boş halinden, trafik yoğunluğundan kısa bir süreliğine nefes alabilen Eskişehirliler yararlanabiliyor. Tatilin son gününde trafiğin gün içinde sürekli yoğun olduğu Şair Fuzuli Caddesindeki durum şehrin turizm şehri potansiyelini anlatmak için yeterliydi..

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024