Eskişehir,ı 15 Temmuz şehitlerini anmak için Meydanı doldurdu - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir,ı 15 Temmuz şehitlerini anmak için Meydanı doldurdu

Eskişehir,ı 15 Temmuz şehitlerini anmak için Meydanı doldurdu
Yayınlama: 16 Temmuz 2022 Cumartesi
A+
A-

Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Eskişehir halkı Vilayet Meydanını 15 Temmuz şehitlerini anmak için doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm yurtta olduğu gibi, Eskişehir'de de anılıyor. Eskişehir Vilayet Meydanında gerçekleşen anma programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, eski Milli Eğitim-Kültür Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Avukat Zihni Çalışkan, AK Parti, MHP ve BBP başta olmak üzere siyasi partilerin teşkilat mensupları, meclis üyeleri, oda, dernek, vakıf yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Vilayet Meydanında siyasiler konuşmalarından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geceye has konuşması dinlenildi. O gece yaşananlar, şehitlerin yakınlarının konuşmaları ekrana yansıtıldı. Alanda birçok oda, meslek örgütü, vakıf, sivil toplum kuruluşu tarafından stantlar kuruldu, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Meydanın bir bölümünde de 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimine karşı gerçekleştirilen mücadeleden görüntülerin yer aldığı fotoğraf sergisine yer verildi.

Program 15 temmuz gecesi okunan selanın tekrarlanması ve ardırdan okunan Kuran'ı Kerim sonrasında yapılan dua ile son buldu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024