Mezbası Olmayan Avrupa Şehrinde UYGUNSUZ KURBAN KESİMİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Mezbası Olmayan Avrupa Şehrinde UYGUNSUZ KURBAN KESİMİ

Mezbası Olmayan Avrupa Şehrinde UYGUNSUZ KURBAN KESİMİ
Yayınlama: 11 Temmuz 2022 Pazartesi
A+
A-

Bayramın ilk günü de paylaştığımız Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Hayvan Pazarındaki eksiklerin neden olduğu uygun olmayan koşullardaki kurban kesimi ile ilgili görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.

Daha önceki yıllarda da gündeme gelen Hayvan Pazarındaki eksikler geçen süre içinde yerine getirilmediği için yaşanan görüntüler ve sıkıntılar devam ediyor. Konuştuğumuz hayvan satıcıları da özellikle en büyük sorunun hayvan kesim alanı olmaması oluduğunu ifade ettiler. Bu yüzden satışların da az olduğunun altını çizen satıcılar bu durum da aslında en büyük eziyeti KURBANLIK Hayvanların yaşadığını ifade ettiler.

Hayvan Pazarında bir kesim alanı olmaması nedeniyle vatandaşların kendi imkanları dahilinde hayvanları başka yerlere nakletmek zorunda kaldıklarını ifade eden satıcılar zaman zaman araç bagajlarında taşınan hayvanların öldüğünü ve hayvanları geri getirenler olduğunu belirttiler. Ayrıca Hayvan Pazarı bölgesinde kurban kesiminin yasak olduğunu ve yol boyunda kesim yaptırabileceğimizi de ifade ettiler.

Sosyal medyaya da düşen görüntülerde Uygunsuz şartlarda kurban kesmek zorunda kalan vatandaşların hijyen kurallarından uzak yaptıkları kesimler sonrasında ortaya çıkan kirliliğinde boyutu gözler önüne seriliyor.

Türkiye de hem hayvan barınağı, hem de mezbası olmayan TEK BÜYÜKŞEHİR belediyesi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bu tavrı yıl boyunca kesilen hayvanların kontrolsüz olarak piyasaya sürülmesine neden oluyor. Bunun yanında yılda bir kez aktif olarak hizmet verilen Muttalipta kurulan Hayvan Pazarı yanında bir kesim alanı olmaması da büyük sorunlara neden oluyor.

Özellikel kesim alanı olmadığı ve hayvan nakili konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle satışlar olumsuz etkileniyor. Bunun yanında özellikle küçükbaş hayvanların ise araç bagajlarında nakledilmesi hayvanlar için eziyete dönüşüyor, bunun yanında hayvan pazarı yolunun üst yapı sorunu ve yine yoğunluğu karşılayamayan ulaşım olanakları nedeniyle özellikle uzun süren yolculuk sırasında hayvanların hayatını da kaybedebildiği ifade ediliyor.

Bu durum ise yol boyunca çeşitli alanlarda hayvan kesimlerinin yapılmasına neden oluyor. Kesim sırası uygun olmayan şartlar bir yana bir de sonrasında ortaya çıkan durum ise tam bir skandal.

Bu konuda yıllardır vatandaşların, meslek odalarının tepkilerine ve isteklerine kulak tıkayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu durumu ne zaman düzeltir?

Bu yıl Tepebaşı Belediyesi Çamlıca Kapalı Pazar yerinde, Odunpazarı Belediyesi ise Arabacılar üzerindeki Fen Şantiyesinde kesim hizmeti verdi. İki alt merkez ilçe belediyeliri bu konuda hizmet verirken Büyükşehir Belediyesinin Hayvan Pazarında böyle bir hizmet sunmaması durumu anlaşılabilir değil.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024