Eskişehir Bayramda da Yağmura Teslim: Sokaklar Göle Döndü - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir Bayramda da Yağmura Teslim: Sokaklar Göle Döndü

Eskişehir Bayramda da Yağmura Teslim: Sokaklar Göle Döndü
Yayınlama: 10 Temmuz 2022 Pazar
A+
A-



Eskişehir alt yapısı ile sorunlar ne yazık ki çözülmüyor. 1999 yılında ilk kez aday olarak Eskişehir sorunları ile ilgili güzel tespitler sunan ve 26 Söz veriyorum diyen Başkan Yılmaz Büyükerşen'in 26 sözünün neredeyse tamamı yapılmamış söz olarak durmaya devam ediyor.

Yeni bir aday aynı broşürü alıp tekrar 26 söz veriyorum dese tekrar seçime bu sözlerle girebilir. Zira tespitler üzerinden geçen onca yıla rağmen hala aynen güncelliğini koruyor. Bu tespitlerden ve verilen sözlerden birisi de elbette alt yapı konusunda. Ancak alt yapı konusunda ciddi bir planlama ve çalışma yapılmadığı gibi mevcut alt yapı hizmetleri ile ilgili de güncel hizmetlerin üretilmesi yetersiz olduğu için normal üstü bir yağışta bir çok bölge de su basıyor. Normal yağışlarda ise su basan sorunlu bölgelerin bir çoğu aynen dokunulmadan devam ediyor.

Özelikle alt yapı giderlerinin bakım ve temizliklerinin yetersiz kalması nedeniyle su taşkınlarının yaşanılması kaçınılmaz. Ve yine bayramın birinci günü yağan yağmur sonrasında benzer görüntüler yaşandı ve bu yaşananlar bazı vatandaşlarca sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Mevsimlerin küresel olarak değişime uğradığı ve son yıllarda sürekli yağış alır hale gelen bölgemizde ve şehrimizde alt yapının eksikleri daha çok hissediliyor ve bu konuda yapılması gerekenlerin önemi daha net anlaşılıyor.

Yerel bir tv programında bir soru üzerine "yılda 2 kere su basacak diye o kadar yatırım yerin altına yapılır mı?" diye açıklamalarda bulunan başkanın da fark ettiği gibi artık yağışlar öyle yılda değil neredeyse ayda 2 kez bu görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. Vatandaş da merak ediyor "Alt yapıya yatırım yapmanın artık zamanı gelmedi mi? Çeyrek asır yetmedi mi bu bekleyiş için?"

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024