Mezbası Olmayan EBB’nin Hayvan Pazarı Çilesi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Mezbası Olmayan EBB’nin Hayvan Pazarı Çilesi

Mezbası Olmayan EBB’nin Hayvan Pazarı Çilesi
Yayınlama: 9 Temmuz 2022 Cumartesi
A+
A-

Türkiyenin tek mezbahanesi olmayan büyükşehir belediyesi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hayvan pazarı bu bayram da kuruldu. Ancak mezbahanesi olmayan belediyenin hayvan pazarı yanında yine kesim konusunda hizmet vermiyor olması hem esnafı hem vatandaşı mağdur ediyor.

Hayvan satıcıları bu durumdan dert yanarken en büyük eziyeti ise kurbanlık hayvanların çektiğine dikkat çekiyorlar. Vatandaş hayvanı alsa nasıl kestirecek, kesim yerine nasıl nakledecek bilemiyor. ottomobil bagajında hayvanların nakledilmesi büyük eziyet. Burada bir kesim alanı olması şart. Ancak maaelese yıllardır bu konuda bir adım atılmış değil. Elbette bizim için de müşteri içinde sıkıntı ama asıl sıkıntı ve eziyeti hayvanlar çekiyor bu durumda. diyerek yaşanan bu soruna dikkat çekiyorlar. Ancak maalesef şehir geneli tek bir mezbahası olmayan büyükşehir belediyesinin bu konuda adım atmak gibi bir niyeti yok gibi görünüyor..

Daha önceki yıllarda da eksikler konusu gündeme gelmişti.. Ulusal basında da yer alan eksikler konusunda maalesef olummlu bir gelişme yaşanmamış..

İşte 2017 tarihli Milliyet Gazetesinde yer alan haber:

Kurban Bayramı sebebiyle Eskişehir’de açılan hayvan pazarı, kesimhane ve mescit gibi bir çok önemli alanın bulunmaması sebebiyle hayvan satıcılarının tepkisini çekiyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışı için özel olarak tasarlanan hayvan pazarı, günlerce orada kalmak zorunda olan hayvan satıcılarına zor günler yaşatıyor. Bölgede kesimhane olmadığı için vatandaşlar hayvanlarını çevre alanlarda kesmek zorunda kalıyorlar. Sağlıksız bir ortamda yapılan bu kesimler, alanda pis bir kokunun oluşmasına neden oluyor. Öte yandan hayvan pazarındaki banyonun kullanılamaz halde olması ve yapımda mescit alanının düşünülmemesi birçok hayvan satıcısını mağdur ediyor.Uzun yıllardır hayvan satıcılığı yaptığını belirten Ümit Yaşar Kara, bir çok ilde hayvan pazarlarını görme fırsatı bulduğunu ancak Eskişehir’deki ortamın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Kara, "Eskişehir’e hayvan pazarı yapıldı da, tuvaleti de banyosu da berbat. Hayvan pazarı olan yerde bir kesimhane olmaz mı? Namaz kılacak bir yer olmaz mı? Kurban kesecek yer yok. Herkes dağda, bayırda, tarlada kurban kesiyor. Oraya da zabıtalar geliyor. Ne yapsın adam banyosunda mı kessin? Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; buraya bir kesimhane yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.Konuyla ilgili görüşlerini aktaran bir diğer hayvan satıcısı Murat Çelik ise günlerdir pis bir ortamda çalışmak zorunda olduklarını aktararak şu ifadeleri kullandı:"Adaletsizlik var, pislik var. Türkiye’nin her yerinde hayvan pazarlarında kesimhane var, bizde yok. Adamlar alıyorlar, kesecek yer yok. Burada bir küçük kesimhane yapılabilir. Bir mescit yapabilir. Burada hayvan kesimi yasak. Böyle bir şey olur mu? Çok ciddi mağduriyet yaşıyoruz."

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024