Algı Bu Kez Tutmadı! 35 Gün sonra Zam VAR!! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Algı Bu Kez Tutmadı! 35 Gün sonra Zam VAR!!

Algı Bu Kez Tutmadı! 35 Gün sonra Zam VAR!!
Yayınlama: 27 Kasım 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in toplu ulaşım ve su fiyatlarına zam konusundaki açıklaması kafalarda soru işaretleri yarattı, şaşkınlıkla karşılandı...

Geçtiğimiz yıllarda şebeke suyuna yapılan görülmemiş zam oranı Türkiye gündeminde bile ses getirmişti. Vatandaşların bir çoğu yüzde 60 lık büyük zamdan etkilenmemek için yeni yıla dolum makinelerinin önündeki kuyruklarda girmişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde suya zam konusunun gündeme geldiği ESKİ Genel Kurulunda Büyükşehir Belediyesi YÜZDE 35 ZAM yapmayı planladığını açıklamış ancak Ak Partili grubunun bu oranın yüksek olduğunu ifade etmesiyle zam YÜZDE 20 olarak belirlenerek oy birliğni kabul edilmişti. 2022 de tarihiyle geçerli olacağını ifade edilen zam konusun kamuoyunda yer alınca Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yaptı. Yeni yıla 35 gün kalmasına rağmen 2021 yılında zam yapmayacaklarını açıkladı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı ise bu algı maksatlı açıklamayı eleştirdi.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan onca zamma karşın bütçe fazlası veren ESKi nin bu fazla parası yatırımlara yönlendirilmek yerine Belediyeye aktarılmıştı. Hali hazırda ESKİ su arıtma tesislerinin ise kendi açıklamalarına göre kapasitesinin yüzde 30 fazlasının arıtmak durumunda olduğu biliniyor. Peki bu yeni zamlar şuanki Eskişehir'in ihtiyacının karşılayamadığını açıklamalarına karşın neden bu konuda bir yatırım planı yapılmadığı ise ayrı merak konusu olmaya devam ediyor!

medyamidas.com haberi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in toplu ulaşım ve su fiyatlarına zam konusundaki açıklaması kafalarda soru işaretleri yarattı, şaşkınlıkla karşılandı... 

Büyükerşen: 2021 yılı içerisinde zam uygulamayacağız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Döviz kurlarındaki yükseliş başta olmak üzere birçok girdideki artışlara rağmen ekonomik krizin hemşehrilerimizi derinden etkilemesi nedeniyle 2021 yılı içerisinde toplu taşıma ve içme-kullanma suyunda herhangi bir zam uygulamayacağız" ifadelerine yer verdi. 

2021'in bitmesine bir ay kala!

Büyükerşen'in müjde gibi sunduğu açıklaması kafalarda soru işaretleri yaratırken, şaşkınlıkla da karşılandı. Açıklamadaki "2021 yılı içerisinde" vurgusu nedeniyle, vatandaşlar sosyal medyadan "Zaten 2021'in bitmesine bir ay kaldı" diyerek açıklamaya anlam veremediklerini belirtti. 

2022 yılında ne olacak?

2022 yılında ne olacağı ise merak konusu oldu... Büyükerşen'in açıklamasındaki "2021 yılı içerisinde" net ifadesi kafalardaki soru işaretlerini arttırdı... Açıklama, "Yoksa 2022'nin hemen başında büyük bir zam mı gelecek" sorusunu da akıllara getirdi... 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024