Eskişehir 2 Sektörde Marka Şehir Oldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir 2 Sektörde Marka Şehir Oldu

Eskişehir 2 Sektörde Marka Şehir Oldu
Yayınlama: 20 Kasım 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir'in ihracatının 927 milyon doları aştığına işaret eden Gülle, "Eskişehir, tam 147 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca en çok ihracat gerçekleştiren 20'inci ilimiz oldu" diye konuştu.

Tim Kobi İhracatcılar Meclisince düzenlenen Tim Kobi İhracat Seferberliği Programı Vali Erol Ayyıldız’ın katılımıyla Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Binasında gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmaları bölümünde söz alan Valimiz Erol Ayyıldız “Kuruluş’tan Kurtuluş’a geçmişin mirasını her sektör ve alanda geleceğe taşımayı hedeflediğimiz Eskişehir’de ihracat hususunda da seferberlik ruhu içinde, herkezi  çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Türkiye’nin ilk ağır sanayi işletmesine ev sahipliği yapan Eskişehir hiç kuşkusuz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de büyük hamleler yapma hususunda yüksek potansiyele sahiptir. İlimizin sürdürülebilir ihracat artışı sağlanması, ihracat destekleri ve finansmana erişimin arttırılmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkaracağına ve “TİM KOBİ İhracaat Seferberliği Eskişehir Programı” sonunda da bu hususlarda farkındalığımızın mutlak surette artacağına inanıyoruz.

 Anadolu’nun modern sanayi şehri olan Eskişehir, hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasındaki haklı yerini korumaktadır. Geçmişten bugüne sanayi ve ticaret kültürü olan Eskişehir’imize yatırım yapacak, teknolojiyi de entegre ederek ihracatımıza, istihdamımıza, büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Ekim ayında 100,6 Milyon Dolar olarak gerçekleşen Eskişehir ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13'lük bir artış göstermiştir. Ve ilk 10 ayda (Ocak - Ekim) 937,9 milyon dolara ulaşan Eskişehir ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 25 yükselmiştir. Bu başarı tablosunu bütün üreticilerimiz, emek döken emektarlarımız, sermayedarlarımız ve ihracatçılarımızın gösterdiği çok önemli çalışmalara borçluyuz. “Yüksek teknolojiye dayalı, rekabetçi, sürdürülebilir, yerli ve millî bir sanayi yapısı oluşturmak” misyonundan hareketle, büyük Türkiye’yi inşa edecek gençlerimize, valiliğimiz koordinesinde çalışan kamu kurum ve kuruluşlarına, Ticaret Odası’na, Sanayi Odası’na, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne, sanayicilerimize, girişimcilerimize, KOBİ’lerimize, çiftçilerimize, emek veren her yüreğe ve Eskişehir’imize güveniyoruz. Bizler de Eskişehir’de üretim, yatırım ve ihracatın arttırılması ve iyileştirilmesi konusunda mevcut alt yapımızın geliştirilmesi çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekle mükellefiz.

İlimiz ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan değerli sanayicilerimiz ve iş insanlarımızla böylesine anlamlı bir tören vesilesiyle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün büyük başarıya ulaşıp rekortmen seviyesine çıkmış iş dünyamızın çok değerli üyelerini Eskişehir’de İhracatın Şampiyonları’ nı onurlandırmak amacıyla bir araya geldik.  Başka bir ifadeyle bugün burada; fedakâr çalışmalarıyla, girişimleriyle, fikirleriyle, hizmetleriyle ilimizin ve dolayısıyla ülkemizin sosyal, ekonomik ve ticari gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunan sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün burada ödüle layık görülen kişi ve firmaları kutluyorum. Her zamanın hayrı vardır. Bu zamanın hayrı da istihdam sağlamaktır. Bunu sağlayan iş insanlarına teşekkür ediyorum. Bu anlamlı organizasyon için TİM Başkanı Sayın İsmail GÜLLE’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, organizasyonun ilimizde hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ödül alanlara başarılarının devamını diliyor; katkı ve destek sağlayan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum“dedi.

Programda sonra söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Bu ay sonunda da yine bir rekoru paylaşmak üzere çalışıyoruz. Yıl sonunda orta vadeli planda konulan 211 milyar dolarlık ihracat hedefinin çok üzerinde bir ihracatı da gerçekleştireceğiz. 2023 hedefindeki 246 milyar dolarlık hedefi de inşallah 2022 yılında gerçekleştirmek arzusu içindeyiz." dedi.

Gülle, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da düzenlenen "KOBİ İhracat Seferberliği Eğitim Programı"nda yaptığı konuşmada, 100 bini aşkın ihracatçıyla hedeften hedefe koştuklarını, yeni ufuklara yol aldıklarını söyledi.Bu başarıların daim olması için ihracat ailesini daha da büyütmek gerektiğinin altını çizen Gülle, ihracatın sadece belirli bir kesimin değil, tüm firmaların vizyonu olması gerektiğini dile getirdi.Gülle, "KOBİ İhracat Seferberliği Eğitim Programı"na iki yıldır devam ettiklerini belirterek, "Bu süreçte ihracat ailesine, 37 bini aşkın firma katıldı. Bu eğitimlerle Anadolu'nun dört bir köşesinde, ihracat potansiyeli olan her firmaya ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine koyduğu hedef doğrultusunda 2023'te ihracat ailesini 130 bine ulaştırma gayreti içinde olduklarını belirten Gülle, şöyle konuştu: "2020'yi insanlık adına bizlerden götürdükleri nedeniyle hiç unutmayacağız. Aynı zamanda 2021 yılını da unutmayacağız. 2021 yılı da ülkemiz açısından pek çok olumlu işlerin olduğu bir dönem olarak hatırlayacağız. İlk defa aylık bazda 20 milyar dolar ihracatı gerçekleştirdik. Yıllık bazda 200 milyar doları geçtik. Uzun zamandır bunun gayreti içindeydik. Allah'a çok şükür ki artık her ay açıkladığımız rakamlar 20 milyar doların üzerinde ihracata doğru gidiyor. Bu ay sonunda da yine bir rekoru paylaşmak üzere çalışıyoruz. Yıl sonunda orta vadeli planda konulan 211 milyar dolarlık ihracat hedefinin çok üzerinde bir ihracatı da gerçekleştireceğiz. 2023 hedefindeki 246 milyar dolarlık hedefi de inşallah 2022 yılında gerçekleştirmek arzusu içindeyiz dedi. "

Konuşmaların ardından "KOBİ'ler Nasıl Marka Olur? Kilometre Taşları ve Deneyimler" başlıklı oturum gerçekleştirildi.

Programda ayrıca Eskişehir'de geçen yıl en fazla ve en yüksek katma değerli ihracata imza atan firmalara da ödülleri takdim edildi.

Etkinliğe, Anadolu üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Sözen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, Eskişehir Organize Sanayi Başkanı Nadir Küpeli ile çok sayıda davetli katıldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024