İtfaiyenin Müdahalesini Geciktiren ENGEL - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

İtfaiyenin Müdahalesini Geciktiren ENGEL

İtfaiyenin Müdahalesini Geciktiren ENGEL
Yayınlama: 8 Kasım 2021 Pazartesi
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda Odunpazarı bölgesinde Kemal Zeytinoğlu Caddesinde yol üzerine yapılan refüj çalışmasından bir kaç gün sonra bölgede yangın çıkmıştı. Zaten dar olan caddenin bir de refüjlerle bölünmesi nedeniyle yangına müdahaleye gelen itfaiye araçları manevra yapmakta zorlanmış ve hatta bir araç devrilme tehlikesi atlatmıştı. Hızla müdahale edilmesi gereken yangında bu nedenle iftaiye müdahelesi gecikmiş ve bir iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti.  Bu olay sonrasında tarihi bölgeye yapılan refüjler tekrar sökülmüştü.

Yangına Müdahalede Gecikilmesine Neden Olun Bariyerler

Geçtiğimiz gece yaşanan yangın konusunda da böyle bir engel olduğu iddia edildi. İddiaya göre itfaiye yola konulan bariyerler nedeniyle girişte gecikti. Kilitleri açamayan itfaiye ekipleri kilitleri kırarak ancak alana giriş yapabildi.

Medyamidas.com haberine göre bu bariyerler yangına müdahale edilmesini geciktirdi..

"Kazım Kurt 'UKOME kararlarını uyguluyorum' dedi, UKOME'nin böyle bir kararı yok"

Herhangi bir yangın ya da acil durumlar için konuyu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a iletmesine rağmen çözüm bulamadıklarını söyleyen Osman Emral, “Bu sitede bir yangın veya hasta olması durumunda ön taraftan ulaşım olabileceğini tespit ettik. Ancak Odunpazarı Belediyesi neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde ön girişlerimizi kapattı. Biz bu konuyu Perşembe günü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile görüştük. Bana, “UKOME kararlarını” uyguladığını söyledi. UKOME kararlarında böyle bir karar yok. UKOME kararları Gençlik Bulvarı’ndan direkt girişin olmayacağını, Adaklı sokaktan girişin olabileceğini beyan etmesine rağmen, Adaklı sokaktan girişimizi Odunpazarı Belediyesi kapattı. Bir türlü de şimdiye kadar açmadı" dedi.

"Yangının bu kadar ilerlemesinin nedenlerinden biri de bu bariyerlerdir"

Osman Emral, "Maalesef yangının bu kadar ilerlemesinin nedenlerinden birisi de ön taraftaki bariyerlerdir. İtfaiye oraya giremedi. Kilidi kırdırarak itfaiyenin girmesini sağladık” dedi.

Bariyerler neden konuldu? UKOME'nin kararı mı, Odunpazarı Belediyesi'nin mi? Kazım Kurt ne diyecek?

Osman Emral'ın iddiaları ile ilgili Odunpazarı Belediyesi ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'un ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor...

Eskişehir'deki yangında şok iddia! Odunpazarı Belediyesi o bariyerleri neden koydu?

Bir Skandalın Anatomisi: SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024