20 Yıllık Planlar Sonunda Bitiyor.. Cadde Genişledi (!) - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

20 Yıllık Planlar Sonunda Bitiyor.. Cadde Genişledi (!)

20 Yıllık Planlar Sonunda Bitiyor.. Cadde Genişledi (!)
Yayınlama: 2 Kasım 2021 Salı
A+
A-

Eskişehir'de 20 yıl gibi zaman önce imar planlarında genişletilen caddelerdeki çalışmalar geçtiğimiz yıllarda nihayet başladı. Ancak 3 yıl kadar önce başlayan çalışmalar bir türlü tamamlanmak bilmedi. Bu caddelerden birisi de Ali Rıza Efendi Caddesi.  3 yıl kadar önce başlayan çalışmalar şuan kaldırım çalışmalarının tamamlanması ile bitmiş olacak.

Orta Refüj Biraz Geniş Olmadı mı?

Uzun yıllardır genişliteliecek diye beklenen çalışmada ortaya konulan refüj ve yol üzeri parkların da devam etmesi nedeniyle genişletilen caddenin ana bölümünde trafik hala tek şeritten akmaya devam ediyor. Aynı zaman da salı pazarının da kurulduğu cadde üzerinden neden bu kadar geniş bir refüj bırakılması gerektiğine vatandaşlar anlam veremiyorlar.

Yıllardır genişletilecek diye beklenen yoldaki geniş refüj nedeniyle trafik hala tek şeritten devam ediyor. Özellikle Emek, 71 Evler gibi mahallelerin bulvardaki trafikten kaçınmak için alternatif olarak kullandığı yol yoğun bir trafiğe ev sahipliği yapıyor. Yıllar sonra başlanan genişletme çalışmaları sonrasında yolun büyük bölümünün tek şerit olarak kullanılması ise hayal kırıklığına neden oldu.  Bu kadar büyük bir orta refüje gerek var mıydı?

Caddedeki daha önce yapılan kaldırım çalışmaları da boşa gitti!

Uzun yıllardır genişletilmesi gereken caddede çalışmalar yıllar geçmesine karşın başlamadı. Ancak bozuk kaldırımlar konusunda sık sık vatandaşların şikayet ettiği Ali Rıza Efendi caddesinde yine bir yılı aşkın süre kaldırım çalışması yapılarak kaldırımlar yenilendi. Ancak yenilemeden bir süre sonra yılların imar planlarının uygulanmasına karar verildi. Bu karar sonrasında yolda başlayan çalışmalarda yenilenen kaldırımlarda yeni baştan yapıldı. Neredeyse 3 yılı bulan çalışmalar sonrasında şuan kaldırımlardaki çalışmalar hala devam ediyor.

Ziya Gökalp Caddesi'nde de Durum Aynı

Genişletilmesi yıllar önce planlanmış caddelerden biri olan Ziya Gökalp Caddesinde de çalışmalar Ali Rıza Efendi caddesiyle aynı zamanda başladı.  Caddenin üst tarafında ki metruh binaların Emniyet Müdürlüğünün girişimleri ile yıkılmasından sonra biraz daha hızlanan çalışma da yolun üst bölümü tamamlandı. Ancak yolun Ertaş Caddesi tarafından başlayan alandan yukarıya doğru net bir çalışma hala yok. Bölge sakinleri de bu alanın yakın sürede tamamlanacağına kanaat edemiyorlar. Emek mahallesindeki yoğun bir trafiğe ev sahipliği yapan cadde de çalışmaların bitmesi bölgedeki trafik yoğunluğunun karşılanması için önemli.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ise şu açıklamayı yaptı:

GENİŞLEYEN CADDELERDE KALDIRIMLAR  MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIYOR

Kent merkezinde imar planına uygun olarak genişletme yapılan caddelerin trafiğe açılmasının ardından tretuvarlarda yenilenerek caddeler modern bir hale kavuşuyor. Ekipler, Ali Rıza Efendi Caddesi'nde tretuvarlarda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirirken, Ziya Gökalp Caddesi'nde de yeni bordür yapımına başladı.

Trafik yoğunluğunu azaltmak için genişletilen caddeler, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. 1/1000 ölçekli imar planına göre genişletilen Ziya Gökalp Caddesi’nde kamulaştırma ve altyapı çalışmaları sonrasında sıcak asfalt serimini tamamlayan ekipler son olarak, tretuvar bordürlerini yapmaya başladı. Ali Rıza Efendi Caddesi’nde ise bordür çalışmasını  tamamlayan ekipler, desenli asfalt çalışması ile kaldırımları yeniliyor. Yapımı tamamlanan Ali Rıza Efendi Caddesi’nde ayrıca yaya yolu çizgileri de boyandı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024