Vali Erol Ayyıldız’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Erol Ayyıldız’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Yayınlama: 29 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir inanç ve kararlılıkla ve milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır tarihi bir zafer kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, Milli iradenin tecellisi, Cumhuriyetin ilanıyla sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü milletçe kutlamanın büyük gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet sayesinde ülkemiz büyük bir kalkınma ve değişim sürecine girmiş, milletimiz muasır medeniyetlere yetişme hedefinde başarılı olmuştur.

Büyük badireler atlatmış olsa da Cumhuriyetin kazandırdığı değerler ve demokratik düzen halkımızın gönlünde ve fikrinde yer edinmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Milleti tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi işgal girişimine karşı yeni bir destan yazmıştır.

İçinde bulunduğumuz günlerde kahraman güvenlik kuvvetlerimizin bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü haklı mücadele Cumhuriyetimizi korumak adına yapılan ulvi bir görev ve eşsiz bir fedakârlık örneğidir.

Milletimizin sarsılmaz inancı, devletine bağlılığı, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüzdür.

Şunu unutmamalıdırlar ki 100. yılına yaklaşırken milletçe Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürüyecek, Cumhuriyet bilincinin kadim Türk Milleti ile sonsuza denk yaşayacağı adımları atacağız.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile bugüne kadar ülkemizde meydana gelen, hain terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler ve sıhhatli bir yaşam diliyorum.

Eskişehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten iyi dileklerimle kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024