Hocaların Hocası ebediyete uğurlandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Hocaların Hocası ebediyete uğurlandı

Hocaların Hocası ebediyete uğurlandı
Yayınlama: 22 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Hayatını kaybeden eski Milli Eğitim Bakanları’ndan, Anadolu Üniversitesi kurucusu ve Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz için Anadolu Üniversitesi’nde tören düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen cenaze törenine, Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Harun Karacan, Utku Çakırözer, Metin Nurullah Sazak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Avşar, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Prof. Dr. Oğuz'un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, damadı Bora Gemicioğlu, torunları Zeynephan Gemicioğlu ile Aslıhan Oğuz, öğretim üyeleri ve Prof. Dr. Oğuz’un ailesi ile yakınları katıldı.

Cenaze töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Orhan Oğuz'un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, " Türkiye Cumhuriyeti ve Türk eğitimine ömrünü adamış, bütün çalışma hayatı boyunca birçok üniversitenin kuruluşuna öncülük etmiş, katkı sağlamış ve gönülden hizmet etmişti. " ifadelerini kullandı.

Törende Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz'a saygı ve minnetlerini sundu. Anadolu Üniversitesinin dimdik ayakta durduğunu belirten Erdal şunları söyledi: "Orhan hocamız öyle güzel temeller atmış ki bugün Anadolu Üniversitesi dimdik ayakta. Bu sistemden yetişmiş, eğitim almış, büyümüş ve her mezun verdikçe, kendisine şükranlarımızı ve minnettarlığımızı iletiyoruz. Mekânı cennet olsun. Başta kıymetli ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun."

Prof. Dr. Orhan Oğuz'un çok sayıda eğitim-öğretim kurumunun kuruluşuna öncülük ettiğini anımsatan eski Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, "Bugün biz burada sadece büyük bir hocayı değil, büyük bir devlet ve siyaset adamını, bir tarihi uğurluyoruz. Hoca sadece Anadolu Üniversitesini kurmadı. Anadolu Üniversitesi'nin bünyesinden çıkan Osmangazi Üniversitesi, Şeyh Edebali Üniversitesi, Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin de kurucusu sayılır" dedi.

Tören, İl Müftüsü Bekir Gerek'in Prof. Dr. Orhan Oğuz adına helallik istemesi ve duaların ardından sona erdi. Merhum Oğuz'un tabutu tören mangası eşliğinde cenaze taşıma aracına koyularak defnedilmek üzere Eskişehir Odunpazarı Mezarlığı'na götürüldü.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024