KAHRAMAN ATEŞ SAVAŞÇILARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

KAHRAMAN ATEŞ SAVAŞÇILARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

KAHRAMAN ATEŞ SAVAŞÇILARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Yayınlama: 30 Eylül 2021 Perşembe
A+
A-

307. Kuruluş Yıldönümünde, İtfaiye Teşkilatımızın 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye Haftası Kutlu Olsun

Hafta münasebetiyle Bem-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Fethullah Özsarı ve Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Ergöl çeşitli ziyaretlerde bulunarak itfaiye teşkilatın haftasını kutladı.

Ardından Başkan Fethullah Özsarı şu açıklamalarda bulundu.

Devlet-i Aliyye-i Osmanlı’mızdan mirasımız, Hz.İbrahim’i (a.s.) ateşten koruyan ilahi emrin duasıyla 7/24 Milletimizin hizmetinde olan Kahraman Ateş Savaşçılarımızın, İtfaiye Teşkilatımızın 307. kuruluş yıldönümünü ve İtfaiye Haftasını Bem-Bir-Sen Eskişehir Şubesi olarak Eskişehirimizde bulunan İtfaiye Merkezlerine yapmış olduğumuz ziyaretlerle kutladık.

Bem-Bir-Sen olarak ülkemizin son dönemde yaşadığı Giresun-Dereli, Rize, Artvin, Kastamonu sel felaketinde, Elazığ, Malatya, İzmir’deki deprem felaketlerinde, Akdeniz ve Ege’de yaşanan yangın felaketinde Genel Merkez ve Şubelerimizle her daim Kahraman İtfaiyecilerimizin yanında olduk her zaman da olmaya devam edeceğiz.
Türkiye’de birçok ilde meydana gelen yangınlarda ülkemiz çok büyük bir sınav verdi. Bu sınavda özverili bir şekilde itfaiye teşkilatı görev yaptı. Eğer İtfaiye teşkilatımız yeterli tecrübeye ve teknik ekipmana sahip olmasa idi belki de daha kötü sonuçlara maruz kalınırdı. Şükürler olsun ki devletimiz gücünü bu afetlerde de gösterdi. Yangından zarar gören herkesin yaraları sarılmaya başlandı. Bu noktada İtfaiye teşkilatımızın etkinliğinin önemi de bir kez daha ortaya çıktı.

Bütün bu afetlerin, felaketlerin yaşandığı bölgelerde bir can kurtarmak için mücadele eden serdengeçtiler bu Aziz Milletin kahramanlarıdır. Hz. İbrahim’i (a.s.) pîr olarak kabul eden ve 307. Yılını kutlayan İtfaiyecilerimize Bem-Bir-Sen olarak her daim gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz.

Malumunuz 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan yeni bir toplu sözleşme dönemine giriyoruz.
6.Dönem Toplu Sözleşme de İtfaiyecilerimiz için tarihi kazanımlara imza attık.Toplu sözleşmede direkt olarak itfaiyecilerimizi ilgilendiren 16 maddemiz var. SDS başta olmak üzere, merkeze uzak yerlerdeki yemek sorunu, nakdi tazminat ödenmesinin kapsamının genişletilmesi gibi birçok kronik problemin çözüme kavuşmasını sağladık. İtfaiyecilerimizin ek ödeme puanlarını 10 puan artırdık. Zam oranların %50 artırımı bu toplu sözleşme ile gerçekleşti. İtfaiyecilerimizin fiili hizmet süresi zammı sorununu çözüme kavuşturmak içim mücadelemizi veriyoruz. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilgili yazımızı yazdık. Bu sorunun çözüme kavuşması için toplu sözleşmeye ilgili maddemizi yazdık ve yakın zamanda çözüme kavuşturacağız. Bu kazanımlarımız İtfaiyeci kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olsun. 7/24 Milletimizin hizmetinde olan, canları pahasına mücadele eden Kahraman İtfaiyecilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. Onların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için mücadelemize devam edeceğiz. İtfaiye Haftası münasebetiyle, görevi başında hayatını kaybeden Şehidlerimizi ve itfaiyeciliğe emek veren büyüklerimizden vefat edenleri rahmetle anıyoruz.

Ülkemiz ve Aziz Milletimizin güveni, refahı, huzuru ve mutluluğu için 7 gün 24 saat iş başında olan İtfaiye Teşkilatımızın kahraman çalışanlarının İtfaiyecilik Haftasını tekrar kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024