Bayram öncesi 50 olan günlük vaka sayısı 259’a kadar yükseldi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bayram öncesi 50 olan günlük vaka sayısı 259’a kadar yükseldi

Bayram öncesi 50 olan günlük vaka sayısı 259’a kadar yükseldi
Yayınlama: 27 Temmuz 2021 Salı
A+
A-

Yaz ile birlikte sayıları epeyce düşen koronavirüs vakaları, bayramla birlikte yeniden artışa geçti. Eskişehir’de de bayram öncesi 50 olan günlük vaka sayısı 259’a kadar yükseldi.

Neredeyse 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs, yapılan yoğun çalışma ve aşılamaların ardından yaza girerken büyük bir düşüş içerisine girmişti. Ancak bayram ile birlikte yeniden tırmanışa geçen vakalar bir kez daha endişelendirmeye başladı. İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge ise, aşının önemine dikkat çekerek, “Aşılanmayan kişiler yeni varyant oluşumuna sebep olabilir” uyarısı yaptı.

Vaka sayıları yeniden endişelendirmeye başladı. Aşılamanın hız kazandığı dünyada vaka sayıları düşerken, bazı ülkeler ise, aşıya rağmen yeni varyantlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Ülkemiz ise yaz dönemine son derece iyi rakamlarla girmesine rağmen, son günlerde artan sayılara engel olunamadı. Ülke genelinde günlük vaka sayısı 12 bini geçerken, Eskişehir’de ise bayram öncesi 50 olan bu sayı 259’a ulaştı.

BİLGE’DEN AŞI UYARISI

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge ise, hiç aşı olmayanlar ve ikinci doz aşısını yaptırmayanların vaka artışının temel nedeni olduğunu belirtti. Bilge, Aşı yaptırmayanlar bir an önce aşılarını olmalı ve aşı süreçleri tamamlanana kadar kendilerini koruyarak maske-mesafe-hijyen kurallarına daha sıkı uymalıdırlar.” dedi.

DAHA UZUN VE CİDDİ OLABİLİR!

Covid-19’la mücadelenin kurallarına uyulmazsa ve aşı yaptırılmazsa salgın düşündüğümüzden daha uzun ve daha ciddi devam edebileceğini belirten Prof. Dr. Bilge, “Bakanlığımızın açıklamalarına göre; yaklaşık 23 Milyon kişi henüz aşı olmadı. 2. dozu olmayanların sayısı 17 Milyon. Çift doz aşı olup, 3. doz aşıya gelmeyenlerin sayısı 9 Milyona yakındır. Aşıdan istediğimiz sonucu almak için süreci hızla tamamlamalıyız. Kendiniz ve toplum için aşınızı yaptırın, Aşı olmayanları da aşı yaptırmaya ikna edin. Pandemiyi aşıyla yeneceğiz.”

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024