Yan Yollar ve Alternatif Bağlantı Yolları Yapılmadan Bu ÇİLE BİTMEZ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Yan Yollar ve Alternatif Bağlantı Yolları Yapılmadan Bu ÇİLE BİTMEZ

Yan Yollar ve Alternatif Bağlantı Yolları Yapılmadan Bu ÇİLE BİTMEZ
Yayınlama: 24 Haziran 2021 Perşembe
A+
A-

Eskişehir'de uzun yıllardır ihmal edilen bir çok konu artık çok daha ciddi sıkıntılarla hayatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentin bir yanında yığılan sanayi ve ticaret merkezleri ile kentin diğer noktaları arasındaki neredeyse tek bağlantı olan çevre yolundaki yoğunluk mesai saatlerinin giriş ve çıkışlarında çekilmez hale geldi.  Milyonların yaşadığı kentlerdekine benzer bir trafik sorunu artık Eskişehirin bir çok noktasında. Ancak bu noktalardan en can sıkıcısı olanı ise işe gitme telaşındaki, işten çıkıp dinlenmek içini evine gitme telaşında olanların yaşadığı çevre yolundaki yığılma..

Kent içindeki trafik yoğunluğundan kurtulmak için yolları dahi uzatmayı göze alanların tercih ettiği çevre yolundaki yoğunluk her geçen yıl artıyor. Ancak buna bir de iş geliş gidiş saatleri eklenince her gün yaşanan uzun araç kuyrukları, yavaş durma noktasına dayanmış ilerleme hızı isyan ettirir boyuklarda.

Yıllar öncesinin ihmalleri üst üste eklendiğinde şimdiye kadar alınmayan, planlanmayan tedbirler konusu hala gündeme gelmiş değil. Yeni bir çevre yolunun yapılmasının sorunu çözeceği iddiası sürekli gündeme geliyor. Ancak şuan yaşanan sıkıntının bu mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerindeki yoğunluğu çözebilecek bir çözüm gibi görünmüyor.

Organize sanayi, Kobi organize (bunlara yenileri de eklenmesi için çalışmalar başladı), Tornacılar, Teksan, Emko, Estim, Şehir Hastanesi gibi yoğunluğun hiç bitmediği bir alandaki sıkışmayı çözmenin yolu yeni bir çevre yolumudur, mevcut yolun yanına yoğunluğu alacak yan yollar ve ekstra bağlantılarla trafik akışını başka güzergahlara yönlendirmek midir?

İstikbal Gazetesi bitmeyen bu sıkıntıyı Çilenin Fotoğrafı diyerek paylaştı.

Çevreyolunda sabah ve akşam saatlerinde kilometrelerce uzun kuyruklar oluşuyor. Sabah ve akşam saatlerinde sürücülere saç yolduran kuyrukların önüne geçilmiyor. Araçlar kaplumbağa hızıyla ilerleyebildi. Fabrikalara giriş ve çıkış saatlerinde oluşan araç kuyruğu sürücüleri isyan ettiriyor.

Girdiklerine bin pişman olan sürücüler çevre yolundan biran önce çıkabilmek için adeta ter döküyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu güzergahta, sürücüler çıkabilmenin yolunu arıyor. Çevre yolunda değişmeyen manzara. Araç sayısının 300 bini geçtiği Eskişehir’de ana cadde ve sokaklar başta olmak üzere çevre yolunda yaşanan çile her geçen gün dayanılmaz hale geliyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Eskişehir’i Ankara-Bursa ve İstanbul yönüne bağlayan çevre yolu üzerinde oluşan uzun araç kuyrukları sürücülere adeta saç yolduruyor. Çevre yoluna girdiklerin bin pişman olduklarını ifade eden sürücüler, Eskişehir’in bu trafiği kaldıramadığını söylediler. Her gün aynı çileyi çektiklerini belirten sürücüler “Çevre yolunda yaşanan bu soruna acilen çözüm üretilmelidir. Uzun araç kuyrukları yüzünden adeta bir kaplumbağa hızı ile ilerliyor ve uzun süre kuyruktan çıkamıyoruz.” diye dert yandılar. Araç yoğunluğunun yaşandığı güzergahta trafik kazaları da eksik olmadı. Fabrikaların yoğun olduğu Organize Sanayi Bölgesine girişten başlayan araç kuyruğunun Anadolu Üniversitesine kadar uzandığına da dikkat çeken sürücüler, yaşanan çevre yolundaki soruna biran öncede çözüm getirilmesi gerektiğini de sözlerine eklediler.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024