Millî Eğitim Bakanı Selçuk Eskişehir’de Ziyaretlerine Devam Etti - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Millî Eğitim Bakanı Selçuk Eskişehir’de Ziyaretlerine Devam Etti

Millî Eğitim Bakanı Selçuk Eskişehir’de Ziyaretlerine Devam Etti
Yayınlama: 12 Haziran 2021 Cumartesi
A+
A-

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk; Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve beraberindekilerle birlikte Eskişehir Anadolu Lisesini ziyaret ettikten sonra Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi"nin açılışını gerçekleştirdi.

İlk olarak Eskişehir Anadolu Lisesini ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Vali Ayyıldız ve Eskişehir Milletvekili Avcı burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Daha sonra Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi"nin açılışını yapan Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Vali Ayyıldız ve beraberindekiler, öğrencilerin hazırladığı gösterileri izledi.

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi"nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada; Türk kültüründe masalların önemini vurguladı. Masalın bir ufuk turu, çocukların hayallerini besleyebilecekleri bir ortam olduğunu dile getiren Selçuk; bundan dolayı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu ile Anadolu Masalları Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Eskişehir'deki gibi masal evlerinin yüzlercesini açmayı temenni eden Millî Eğitim Bakanı Selçuk "Biz masalı bu ülkenin, tarihinin kılcal damarlarından gelmiş olan sesleri, kokuları, sözleri taşıyıcı öge olarak görüyoruz. Rahmetli babaannemin bir sözü vardı: 'Ot, kökü üstünde biter' derdi. Yani kendi kökümüzün üstünde yeşerebilmemiz için masallara ihtiyacımız var." dedi.

Program akabinde Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Vali Ayyıldız ve beraberindekiler açılışı gerçekleştirilen “Masal Evi”ni gezerek incelemelerde bulundu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024