Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Ziyaret Ettiler - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Ziyaret Ettiler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Ziyaret Ettiler
Yayınlama: 30 Mayıs 2021 Pazar
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünde inşa edilecek Kampüs Cami hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,  Rektör Döğeroğlu ve Müftü Gerek’e teşekkür etti.

Üniversite ve cami arasındaki yakınlığın önemine değinen Başkan Erbaş, “’el Camia’ üniversitelerin Arapça karşılığıdır. İsim olarak da fiziksel olarak da cami ve üniversite birbirine o kadar çok yakışıyor ki, üniversitelerimizin içinde camilerimizi gördüğümüz zaman şöyle bir sıcaklık yüreğimize iniyor, elhamdülillah. Her cami bir okuldur, üniversitedir. Cami ve camia bütünlüğünü bu şekilde ortaya koymuş olmamız bizim için hamd vesilesidir.” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye katkıda bulunmanın bilgiye, hikmete katkıda bulunmak olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünde örnek bir proje ile inşa edilecek Kampüs Camii’nin bir an önce inşasına başlanması için gayret edelim. Bizlerde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak katkı sunmaktan mutluluk duyarız. Şimdiden inşa edilecek olan Kampüs Camii’nin üniversitemize, gençlerimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu ve İl Müftüsü Bekir Gerek ise Eskişehir Teknik Üniversite kampüsünde yapılacak olan Kampüs Camii projesi hakkında Başkan Erbaş’a bilgilendirmede bulundu.

Caminin Selçuklu tarzında bir mabet aynı zamanda bir mektep olarak projelendirildiği ifade edilerek, projede özellikle kadınların ve gençlerin camiden daha rahat istifade edebilmelerini amaçladıklarını belirttiler.

Caminin bir ana, iki yan harim ile mahfil katından oluşturulduğunu, ayrıca müstakil olarak kütüphane, kitap ve kahve gibi özellikle gençlere hitap eden sosyal ve kültürel alanların yer alacağını belirttiler.

Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024