Devlet Kıbrıs’a Su Götürdü, Belediye Bize Su Getiremedi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Devlet Kıbrıs’a Su Götürdü, Belediye Bize Su Getiremedi

Devlet Kıbrıs’a Su Götürdü, Belediye Bize Su Getiremedi
Yayınlama: 5 Mayıs 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Ağapınar'ında yaşanan susuzluk sorunu hala devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bazı vatandaşların susuz yaşamak zorunda bırakıldığı sorun devam ediyor. Vatandaş yaşanan sıkıntıya isyan ederken "Devlet deniz altından borularla Kıbrıs'a su götürdü, belediye bize su getiremiyor" diye yaşanan soruna isyan ediyorlar.

Ağapınar'ın da 14 hanenin yaşadığı su sorunu konusunda ilk gündeme geldiği günden bu zamana herhangi bir gelişme yaşanmamış. Aslında vatandaşın ifadesine göre 2 tane gelişme olmuş. Eskiden su doldurdurkları MEZARLIK ÇEŞMESİNDEN SU ALMALARI DA engellenmiş, Evlerinin olduğu alana gelen yol da alanda yol olmadığı gerekçesi ile taşlar sökülerek yol kaldırılmak istenmiş.  Ancak vatandaşın tepki göstermesi sonucu yoldaki bozma çalışması durdurulmuş, ancak artık mezarlıktan su alamayan vatandaşlar Ağapınarı Camiisinden sularını doldurarak su sorunuyla mücadele etmeye devam ediyorlar.

Konunun gündeme gelmesinden sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapılarak "Evlerin su almasının mümkün olmadığı şeklinde bir açıklama yapılmıştı. 3194 Sayılı İmar Kanununun 31.maddesi '‘İnşaatın bitme günü ,kullanma izninin verildiği tarihtir. Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılamazlar. Ancak kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetlerden istifade ettirilir.

şeklinde yapılan açıklama ile vatandaşların su sorununu çözülmeyeceğini ifade edilmişti. Oysa bölgede yaşayan vatandaşlar imar barışından yararlanarak yapı izin belgelerini aldıklarını, elektrik aboneliklerinin yapıldığının altını çiziyorlar.  Kendilerinden 300 metre kadar uzaktan geçen su hattından kendilerine de abonelik verilmesini isteyen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin sona ermesi için çalmadıkları kapı kalmadığının ifade ediyorlar.

Söz konusu sıkıntının basına yansımasından sonra açıklama yapan belediye yapı izin belgesi olmadığı gibi bahaneler öne sürmüşken Büyükşehir belediye başkanının da imarda tarla olan arazisi üzerinde izinsiz ev yaptığı ve imar barışandan yararlanmak için ise gerçek dışı beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Bu alandaki bina da şuan bağlı bir su hattı var mı yok mu? Eğer varsa bu vatandaşlar neden YAPI KULLANMA İZİN BELGELERİ olmasına rağmen neden abone yapılmıyorlar.

Gazeteci Abdullah Yeşilkaya ile yerinde vatandaşların sorunun tekrar dinledik. Sosyal medya üzerinden de canlı olarak paylaştığımız görüntülerde vatandaşlar kendi sorunlarını anlatıyorlar. Gerçekten susuz kalmanın ne olduğunu düşündüğünüz de vatandaşların yaşadıkları mağduriyetin çözümsüz bırakılmasını anlamak mümkün değil. Temizlik ve hijyen konusunun bu kadar ön planda olduğu pandemi sürecinde bu vatandaşların sorunlarının aslında ne kadar büyük olduğunu yerinde gördük.  Vatandaşların abone yapılmamasını evlerin Tarla üzerinde olmasına bağlayan açıklama yapanların hali hazırda tarla vasfı bulunan bir araziye ev yapan ve imar barışından da yararlanamayan EBB başkanın evine su bağlamadıklarını mı varsaymak gerekiyor. Eğer bağladıysanız da vatandaşa hem de yapı izin belgeleri olmasına, elektrik abonesi olmalarına rağmen neden su vermediğinizi açıklamanız gerek miyor mu?

Konuyla ilgili haberler:

Vatandaşın su mücadelesi


Ağapınar Mahallesi'nde evlerine yakın bir alanda su deposu olmasına rağmen tam 4 yıldır su sorunu çeken vatandaşlar, her gün yaklaşık 2 kilometre yol yürüyüp; kova, bidon, damacana ve güğüm gibi kaplarla evlerine su taşıyor.

ESKİ’den Ağapınar AÇIKLAMASI: TARLA Olduğu İçin

Eskişehir’i karıştıran usulsüzlük iddiası

Peki Şimdi Tepebaşı Bölgesindeki Tüm Tarlalarda PREFABRİKLER Yükselirse!

Vatandaşın su mücadelesi

Düne kadar yasal diyorlardı: MEĞER Suçlu Yine BAŞKASIYMIŞ!

“Bu suçun üzerini örtemezsiniz”

Bu SICAKTA Su OUT - Adalet (İN) Bu MU?

 Türkiyede diğer kentlerde durum nedir bilemiyoruz ancak Eskişehire Yeni Büyükşehir Belediyesi yasası 5-10 beden büyük geldi.. Eskiden köy hizmetlerinden, il özel idaresinden hizmet alabilenler artık alamıyor. Yollar sorunlu, su konusu sorunlu. Çözüm ise ÜRETİLMİYOR. Zira mevcut sistemde kent merkezine bile eşit hizmet sunamayan anlayış buraları göremiyor bile.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024