Araç Sayısı 300 Bini Geçti: BİZ HALA YOL DARALTIYORUZ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Araç Sayısı 300 Bini Geçti: BİZ HALA YOL DARALTIYORUZ

Araç Sayısı 300 Bini Geçti: BİZ HALA YOL DARALTIYORUZ
Yayınlama: 3 Mayıs 2021 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir'deki en son açıklanan güncel verilere göre kayıtlı araç sayısı sonunda 300 bin rakamını aştı. Geçtiğimiz yıllarda ortalama aylık 1000-1500 arası araç artış hızı düzenli olarak devam ederken bu artışı dikkate almayan yerel yönetimler yüzünden trafik sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal aldı. Son dönemde neredeyse günün her saati ve her noktada yaşanan trafik sorunu karşısında hala ciddi bir önlem alınmış değil.

Bunun yanında şehirde bir çok noktada yapılan yol daraltmaları ise işin adete tuzu biberi olmaya devam ediyor. Tek şerit halinde akmak durumunda kalan yol sayısı her geçen gün artıyor. Bu alanlarda yaşanan en ufaf bir lastik patlaması bile ucu bucağı görülmeyen trafik kuyruklarına neden oluyor.

Yapımı üzerinden onca zaman geçmesine rağmen hala başlamayan ve ne zaman başlayacağının da adeta sır gibi saklandığı tramvay hatlarıyla ilgili sürücüler madem kullanmayacaktınız niye yaptınız, niye trafiği bu hale getirdiğiniz demekten kendilerini alamıyorlar.

Bunun yanında yine bazı yerlerde yapılan refüjlerde benzer şekilde sorunlara neden oluyor.

Millit bahçesinin yan ve arkada tarafındaki kalan yolda da benzer bir durum yaşanıyor. Önce dubalarla kapatılan yollarda şimdilerde dubalar söküldü ve yerine refüj yapıldı.  Özellikle Millet bahçesinin arkasındaki kalan yoldan (Savaş Caddesi) Öğretmenler Bulvarına çıkıştı uzun kuyruklar yaşanıyor. Işık düzenlemesinin tramvay ile bağlantılı olması da kuyruğun kolay kolay azalmamasına neden olan ayrı bir etken..

Millet bahçesinin yanında yapılan refüje bir de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır tabelası eklenince bu durumu sosyal medya üzerinden tepkiler de geçikmedi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'dan da bu duruma dikkat çeken bir tweet geldi...

"Çok mu ihtiyaç duydunuz tabelaya"

Hasan Burgaz yaptığı paylaşımda, "Büyükşehir Belediyesi şehrimize müthiş bir refüj daha kazandırdı. Ama tabela yine algı oluşturmak için Hükümetimiz tarafından yapılan Millet Bahçesi yanına kondurmuşlar! İşleri hep algı! Bu büyüklükteki refüjü yaptığınızı göstermek için çok mu ihtiyaç duydunuz tabelaya?

 

 

Konuyla ilgili algı vs peşinde koşmak yerine 300 bin rakamını geçen araç sayısı ve artan trafik sorunu ile ilgili nasıl bir çözüm öneriniz var.. Yol daraltarak bu sıkıntıyı artırmaya devam mı edeceksiniz, çözüm mü üreteceksiniz?

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024