Tam kapanmanın ilk gününde cuma namazı kılınacak mı? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Tam kapanmanın ilk gününde cuma namazı kılınacak mı?

Tam kapanmanın ilk gününde cuma namazı kılınacak mı?
Yayınlama: 30 Nisan 2021 Cuma
A+
A-

Tüm dünyada etkisini sürdüren ve yüz binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında "tam kapanma" başladı.

Tüm dünyada etkisini sürdüren ve yüz binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında ülkeler yeni tedbirleri ardı ardına açıklıyor.

Türkiye'de ise son yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndsa alınan karar doğrultusunda, salgının başından beri ilk kez "tam kapanma" uygulamasına geçildi.

17 Mayıs Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar ülke genelinde devam edecek "tam kapanma" bugün saat 19.00 itibarıyla başladı.

Tam kapanma günlerinde cuma namazı kılınacak mı?

17 günlük "tam kapanma" uygulamasının başlamasıyla birlikte; "tam kapanma" günlerinde "Camiler açık olacak mı?", "Cuma namazları kılınacak mı?", "Bayram namazı kılınacak mı?" gibi sorular cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, "tam kapanma" uygulamasının ilk Cuma gününe yönelik ülke genelindeki 90 bini aşkın camide okunacak 30 Nisan 2021 tarihli cuma hutbesini yayınladı.

Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV'de katıldığı "İyilik Vakti" programında, "tam kapanma" günlerinde camilerin açık olacağını ve cemaatle namaz kılınmaya devam edileceğini ancak teravih namazlarının kılınmayacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş daha önce de "tam kapanma" günlerinde cuma namazı ve bayram namazlarının kılınacağını dile getirmişti.

Başkan Erbaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde uygulanacak 'tam kapanma' sürecinde camiler açık olacak. 'Tam kapanma' günlerinde camilerde cemaatlnamaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Son 1 yılda defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir 'tam kapanma' yaşıyoruz. Bu fedakarlığı madem yapıyoruz, ne olur çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah."

30 Nisan 201 tarihli Cuma Hutbesini okumak için TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024