Şehit Öğretmenin Adının Okula Verilmesinden RAHATSIZ OLDULAR - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Şehit Öğretmenin Adının Okula Verilmesinden RAHATSIZ OLDULAR

Şehit Öğretmenin Adının Okula Verilmesinden RAHATSIZ OLDULAR
Yayınlama: 26 Nisan 2021 Pazartesi
A+
A-

Aziz vatanımızın bugünlere gelmesi için mücadele eden bu uğurda canlarını veren kahramanlardan bazılarıda ülkemizin geleceği olan evlatlarımızı yetiştirmek için mücadele eden öğretmenlerimiz. Göreve başlamasından kısa süre sonra şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın da tüm şehitlerimiz gibi yüreklerimizi dağlamıştı.

Şehit öğretmen adı mezun olduğu okula verildi. Ancak bundan rahatsız olanlar oldu ve ismin kaldırılması için mahkemeye başvurdular. Şehrimizdeki görevinden sonra Ankara Eğitim-Bir-Sen genel merkezinde görevine Genel Başkan Yardımcısı olarak devam ettiren Muammer Karaman bu duruma tepki göstererek sosyal medyada Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Edremit kurucusu ve okulun mezunlar derneği başkanı Hasan İleri'nin başvurusuna tepki göstererek şu ifadeleri paylaştı:

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın mezun olduğu okula şehadetinden sonra da isminin verilmesi okulun mezunlar derneğini rahatsız etmiş ve ismini sildirmek üzere harekete geçmişler.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Edremit kurucusu ve mezunlar derneği başkanı Hasan İleri şehit öğretmenin ismini kaldırmak için mahkemeye başvurmuş, derneğin bu talebini yargıya taşıyan avukat Ali Murtaza Helvacıoğlu şehit öğretmenin ismini tabeladan sildirme gerekçesi olarak “ Bedavadan nam sahibi olunmaz'' açıklaması yapmış
Şehit Aybüke Yalçın hayatının baharında daha mesleğinin 8. ayında PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi. Şehit Aybüke öğretmenin hatırasını yaşatmak ve hürmet için adının bir okula verilmesini bedavadan nam sahibi olmak diye yorumlamak nasıl bir zihnin ürünüdür.
Aybüke öğretmen bu ülkenin çocukları için çabalarken şehit oldu. Şehit...
Bedavadan olmadı. Canından geçti. Toprağa kanını düşürdü. Bayrağımızın al rengine katıldı.
Yazıklar olsun size istismarcı sürüsü

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024