Araç Sayısı 300 Bin Rakamını GEÇTİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Araç Sayısı 300 Bin Rakamını GEÇTİ

Araç Sayısı 300 Bin Rakamını GEÇTİ
Yayınlama: 21 Nisan 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir'deki araç sayısı 300 bine yaklaştı derken sonunda rakam 300 bini geçti. Uzun süredir artmaya devam eden araç sayısı sonunda 300 bin rakamını geçti.  En son verilere göre Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı  mart ayı sonu itibarıyla 300 bin 918 oldu.

Eskişehir'deki artan araç sayısına paralel olarak yapılmayan düzenlemeler sonucu araç artış hızı kentimizdeki trafik sorununun artarak hayatımızı olumsuz etkilemesi ile sonuçlanmaya devam ediyor. Kentimizde bu süneçte yeni alternatif ulaşım güzergahları için kullanılacak yeni yollar ve caddeler açılmazken, kent planınıda genişletilmesi 20 yıl kadar önce planlanmış olan caddelerdeki genişletme çalışmaları bile hala tamamlanabilmiş değil.

Bunun yanında kent toplu ulaşım sisteminin merkei oturtulan raylı ulaşım sistemi tramvayla ilgili düzenlemelerin mevcut yolları daraltması, güncel bir master trafik planının olmaması ve alternatif otopark çözümlerinin çok yetersiz kalmasına karşın kentteki artan araç sayısı trafik yoğunluğunun günün neredeyse her saatinde yaşanması ile sonuçlandı.

Hali hazırda 300 bin rakamını geçmiş olan araç sayısına karşın yakın tarihte hayata geçirilecek plan ve alternatif çözümler yok gibi görünüyor.

Ülke genelinde ise ,  mart ayında 130 bin 420 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı..

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024