Eskişehir’deki Gıda İşletmelerine Ramazan Ayında Sıkı Denetim - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’deki Gıda İşletmelerine Ramazan Ayında Sıkı Denetim

Eskişehir’deki Gıda İşletmelerine Ramazan Ayında Sıkı Denetim
Yayınlama: 17 Nisan 2021 Cumartesi
A+
A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Eskişehir genelinde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri ile denetimlerimiz sürdürülmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıkılaştırıldı.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle Ramazan ayında tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, tatlı,  şeker ve şekerli mamuller,  et ve et ürünleri,  süt ve süt ürünleri üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verilmektedir. Soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları sıcaklık ölçerle anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır.  

Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca tüketicilerimizin gıdayla ilgili olumsuzluklarla karşılaşmaması için gıda satın alırken ürünlerin etiket bilgilerine, ambalajına, saklama koşullarına, tavsiye edilen ya da son tüketim tarihlerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi bir durumla karşılaşıldığı takdirde ALO 174 Gıda Hattına veya 0 501 174 0 174 Alo Gıda Whatsapp Hattına bildirilmesi denetimlerimizin etkinliğini de artıracaktır.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024