Bu Üst Yapı Sorunları Ne Zaman Çözülür - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bu Üst Yapı Sorunları Ne Zaman Çözülür

Bu Üst Yapı Sorunları Ne Zaman Çözülür
Yayınlama: 22 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Kentin üst yapı sorunu geçen yıllarda azalacağına artmaya devam ediyor. Kent merkezinden, kenar mahallelere ve tabii ki ilçe köy yollarına kadar her yerde bu bozuk yolların oluşturduğu sorunlar vatandaşın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kent alt yapı sorunlarının da üst yapı sıkıntılarının bir türlü çözülememesinde büyük payı var. Zira yenilenen bir yol bile bu alt yapı kaynaklı sorunlar nedeniyle tekrar tekrar kazılıyor.  Plansız olarak yapılan işler, kurumlar arasında ki iletişimsizlik gibi pek çok nedenlerden dolayı yapılan hizmetler adeta heba ediliyor.

Mihalıççık Gazetesi adlı sosyal medya sayfasında da bu yol üzerindeki görüntüler paylaşılarak kazalara davetiye çekildiğine dikkat çekildi.

VATANDAŞ MİHALIÇÇIK YOLUNDA ÜST YAPI BOZUKLUKLARININ BİR AN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR.

Eskişehir'de kent merkezinde ki caddelerden, ilçe köy yollarına kadar tüm yollarda ciddi üst yapı sorunları yaşanmaya devam ediyor.
Özellikle kazalar ile gündeme gelen Eskişehir Mihalıççık yolunda üst yapı bozuklukları Vatandaşın tepkileri neden oluyor.
Yollar konusunda uzun süren ihmaller, zamansız yapılan çalışmalar nedeniyle üst yapı sorunu bir türlü giderilemiyor. Bİr taraftan yapılan tamirler devam ederken diğer yanda ise tamir edilen yerler bozularak adeTa kısır bir döngü yaşanıyor. Genellikle asfalt atılması için uygun olan şartlar dışında yapılan çalışmalar sorunların uzun soluklu çözüme ulaşmasının engelliyor. Vatandaşlar ilçeye gitmekten korktuklarını söyleyerek, tonajlı araçlarında devamlı bu yollu kullanması, hava şartları nedeniyle yolların çok kötü olduğunu belirterek ilgilerden bir an önce yollara bakım yapmasını istediler.

Bir önceki gün de yine stabilize olarak bırakılmış olan hemen kent merkezinin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ile Yörükkaracaören mahallesi arasında kalan stabilize yol üzerinde meydana geldi. Yol yağmur sonrası çamura döndü. Sürücünün çamurlu yol nedeniyle hakimiyetini kaybederek yaptığı kaza da bir kişi hayatını kaybetti.

Kent merkezindeki ve yine bu kent sınırları içindeki yollarda yıllardır çözülemeyen bu üst yapı sorunlarının çözülmesinin neden böyle bir karmaşık hal aldığı ise vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Neden bu yollarda ciddi bir çözüm üretilmiyor?


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ile Yörükkaracaören mahallesi arasında kalan stabilize yol
Havanın yağışlı ve zeminin çamurlu olması sebebiyle şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği iddia edildi
1 kişi hayatını kaybetti

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024