Vali Erol Ayyıldız’ın Yeşilay Haftası Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Erol Ayyıldız’ın Yeşilay Haftası Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın Yeşilay Haftası Mesajı
Yayınlama: 2 Mart 2021 Salı
A+
A-

Günümüz dünyasında gün geçtikçe artan madde bağımlılığı ve diğer bütün bağımlılık türleri halk sağlığı sorunu olduğu kadar önemli bir sosyal sorundur. Bağımlılık aynı zamanda madde kullananların ve bağımlıların yaşının gün geçtikçe düşmesi sonucu çocuklarımızı, dolayısıyla geleceğimizi de tehdit eden bir güvenlik meselesidir.

Güvenlik güçlerimizin etkin ve kararlı mücadelesinin yanı sıra İçişleri Bakanlığımız madde kullanımı ve madde suçlarının arkasında yatan nedenleri belirlemek, bağımlılıklar ile daha güçlü ve etkin mücadele etmek için NARKOLOG projesini de hayata geçirmiştir. Zira güvenlik güçlerinin suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün tamamen yerli ve millî bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlara ücretsiz olarak yüklenebilen “Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu” UYUMA Uygulaması aktif hâle getirilmiştir.  

Devletimizin özellikle çocuklar ve gençler arasındaki yaygınlığına bağlı olarak madde kullanımı ve bağımlılığına yönelik koruyucu ve önleyici hizmetler ile tedavi ve rehabilitasyon gibi iyileştirici hizmetlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları da yüksek önem arz etmektedir. Bu kapsamda Yeşilay, bağımlılık ile mücadelede  bilimsel çalışma, araştırma, yayın, konferans, eğitimler organize eden, önleyici ve iyileştirici faaliyetlerde bulunan en etkili sivil toplum kuruluşlarımızdandır. Türkiye’nin dört bir yanında yüzbinlerce gönüllüsüyle, 81 ülkede Uluslararası Yeşilay Federasyonu’yla, bağımlıları hayata kazandıran Yeşilay Danışmanlık Merkezleri ile çocuklarımızın geleceklerinin korunmasında yüreğini ortaya koymaktadır.

Birçok alanda sağladığı yararlarının yanı sıra teknolojik gelişmelerle birlikte bağımlılığın kapsamı genişlemekte, internet bağımlığına kadar uzanan çok sayıda bağımlılık türleri özellikle çocuklarımız üzerinde birtakım duygu ve davranış problemlerine yol açabilmektedir. Dünyamızın ışığı, umudu, en güzel ve en değerli varlığımız olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi; değerlerimizle ve çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanımlı hâle gelmeleri hepimizin sorumluluğundadır. Millî birlik ve beraberlik ile sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeli; her türlü bağımlılıkla hep birlikte mücadeleyi sürdürmeliyiz.

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. İlimizde bağımlılıkla mücadele eden tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, bu konuda duyarlı davranan bütün vatandaşlarımızın Yeşilay Haftası’nı kutlar; Eskişehirli hemşehrilerime sağlık ve afiyet diler, saygılarımı sunarım.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024