Vali Erol Ayyıldız’ın Deprem Haftası Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Erol Ayyıldız’ın Deprem Haftası Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın Deprem Haftası Mesajı
Yayınlama: 1 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Kamuoyunda deprem bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl mart ayının ilk haftası Deprem Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu deprem gerçeği nedeniyle depreme her an hazır bulunmak; deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmek hayati önem taşımaktadır. Devletimiz; sürdürmekte olduğu büyük bir kentsel dönüşüm seferberliğinin yanı sıra Elazığ ve İzmir depremlerinde de görüldüğü gibi ihtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat çok kısa sürede deprem bölgelerine ulaştırmış; dayanışmada yurt dışına da uzanan yardım eli olmuştur.

Ülkemizin deprem haritası göz önüne alındığında Eskişehir, deprem riski açısından birinci derece bölge içinde bulunmamaktadır ancak şehrimiz birinci derece deprem bölgesi olan Ege Bölgesi ile Kuzey Anadolu Fay Hattı arasında bir geçiş bölgesi konumundadır. Ülke düzeyinde olduğu gibi ilimizde de afetlere hazırlıklı olma konusunda Eskişehir Valiliği olarak bu hazırlıkları ileri bir seviyeye ulaştırmak ve bu amaca ulaşmak için çaba sarf etmekteyiz. Bilgi, beceri ve teknik donanım açısından her geçen gün kendisini yenileyen ve geliştiren kurumlarımız bu kapsamda çalışmalarını dikkatle yürütmektedir. 

Afetlerde can ve mal kaybını azaltmak, hasar gören kritik binaların onarımlarını kısa sürede yapabilmek için devletimizin bütün imkânları yanında vatandaşlarımıza ve denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için binanın güvenliği ve sağlamlığına dair ilgili Kanun, Yönetmelik ve diğer kurallara uymada yüksek hassasiyet gösterilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün depremlerde ve afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; Eskişehirli hemşehrilerime sağlık, mutluluk temennileriyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

'

Gönderen: ozgurtikiz



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024