BAKSAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

BAKSAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI

BAKSAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI
Yayınlama: 21 Ocak 2021 Perşembe
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Baksan Sanayi Sitesi hak sahipleri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Baksan’da yeni bir ticari merkez yaratılması, kentimiz için olumlu olacaktır” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Baksan Sanayi Sitesi hak sahipleri ile bir araya geldi.

Toplantıda Başkan Ataç, 1969 yılında kurulan Baksan’ın, o tarihte kentin dışında bir yerde bulunduğunu, günümüzde ise kentin ortasında kalarak çevresinde konut ve ticaret alanlarının yanı sıra otel ve alışveriş merkezlerinin de gelişmiş olmasına rağmen sanayi sitesinin işlevini yitirdiğini ve bir çöküntü alana dönüştüğünü kaydetti.

Baksan yeni bir ticari merkez olmalı

Baksan’ın, Tepebaşı bölgesi için yeni bir ticari merkez olmasının kentin yararına olacağını belirten Başkan Ataç, “1969 yılında kurulan Baksan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi için o dönemde kentin dışında yer seçimi yapılmış, 1978-1980 yıllarında inşaatları gerçekleşmiş, 1986 yılı 1/5000 ölçekli nazım imar planında küçük sanayi alanı olarak planlanmıştır. Toplam alan büyüklüğü 66 hektar olan Baksan, mevcut imar planlarında ‘Küçük Sanayi Alanı’ olarak planlıdır. Ancak günümüzde kentin genel yapısına bakıldığında artık şehir merkezinin ortasında kalan Baksan’ın çevresinde konut ve ticaret alanlarının yanı sıra otel ve alışveriş merkezleri de yer almış durumda. Buna rağmen bu alan, küçük sanayi alanı olarak kalması ile işlevini de zamanla yitirdiğinden gelişememiş ve bir çöküntü alanı haline dönüşmüştür. Kent bütününe baktığımızda ise ticaret bugünkü haliyle merkeze sıkışmış durumda ve bu durumdan kurtulmak için yeni ticari alanlar arayışı ortaya çıkıyor. BAKSAN bölgesine de bakıldığında gerek yol genişliği ve otopark imkânları gerekse konumsal özellikleri ve ulaşım kolaylığı dikkate alındığında Tepebaşı Bölgesi için özellikle yeni bir ticari merkez yaratılması kent için olumlu olacağı görüşündeyiz” dedi.

Baksan küllerinden doğacak

Başkan Ataç konuşmasının devamında Baksan’ı yeni bir ticaret merkezi olarak hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve parsel sahiplerinin haklarının iyileştirilerek korunacağını belirterek, “Bugün toplantımızda geliştirdiğimiz dönüşüm projesini de göreceksiniz. Burada herkesin malı yerinde kalacak ve mal sahiplerine ciddi imar hakları verilecek. Parsel sahiplerinin hakları, iyileştirilerek korunacak. Teknik yönden de çalışmamızı, detaylıca sizlere aktaracağız. Buradaki hedefimiz, Baksan’ı yeni bir ticaret merkezi olarak hayata geçirmek. Orada küllerinden yeni bir Baksan çıkacak. Bunu da belediyemizin sizlere sunacağı planlar eşliğinde sizler yapacaksınız ve biz de sizlere yardımcı olacağız. Yapıların durumuna bakıldığında eski yapıların ömrü dolmuş, altyapısı ise çökmüş vaziyette. Kentte yeni bir merkez ortaya çıksın ve bu gelişim Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. Ayrıca katılımcı bir çalışma yapmayı arzu ediyoruz. Bugün bu toplantıyı yapmamızın nedeni de bu işi birlikte yapalım istiyor olmamız” sözlerini kullandı.

Toplantıda daha sonra Tepebaşı Belediyesi şehir plancıları, görseller eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Baksan hak sahipleri de olumlu görüş ve katkılarını aktarırken soruların Başkan Ataç ve belediye yetkilileri tarafından cevaplanması ile toplantı sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, Baksan hak sahipleri ile gerçekleştirilen toplantıların devam edeceği bilgisini verdi.

 Belediyelerin Unuttuğu BAKSAN

 Baksan sorununa "çarşı" önerisi

Baksan Keşke: HALA iş yerlerini su basıyor

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024