HALA ONLİNE ÖDEME YOK: EBB’den Su Yükleme Konusunda DESTEK - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

HALA ONLİNE ÖDEME YOK: EBB’den Su Yükleme Konusunda DESTEK

HALA ONLİNE ÖDEME YOK: EBB’den Su Yükleme Konusunda DESTEK
Yayınlama: 1 Aralık 2020 Salı
A+
A-

2015 yılında Türkiye genelinde yapılan yerel yönetimlerin dijital varlığı sıralamısında Eskişehir sıralamanın altlarında kalmıştı. Bu süreçten sonra bu konuda yeni bir araştırma yayınlanmazken Eskişehir de dijital belediyecilik hizmetlerinde hissedilir bir gelişme maalesef yaşanmadı.

Pandeminin ilk günlerinden bu yana özellikle kısıtlamaların olduğu dönemde dijital hizmetlerin aslında ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Özellikle vatandaşlar için önemli olan su konusunda sivil toplum kuruluşları da çağrılar yaparak eleştirilerde bulunsa da bu süreç içinde su dolum hizmetlerinin online olarak yapılabilmesi için bir girişim yapılmadı.

Ancak belediye vatandaşlara bu konuda destek oluyor. Yine de dijital olarak online işlemlerin yapılması için adım atılması elzem görünüyor.

BÜYÜKŞEHİR SU YÜKLEME KONUSUNDA DA VATANDAŞLARA DESTEK OLUYOR

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planını kararlılıkla uygulayan Büyükşehir Belediyesi, vaka sayılarının daha da yükselmemesi için karantinada olan vatandaşlara su yükleme konusunda da destek oluyor.

Mart ayından itibaren salgının yayılmasını önlemek için özveriyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, karantinada olan vatandaşların evlerinden çıkmamaları için su yükleme konusunda da ücretsiz destek sağlıyor. ESKİ ekipleri ALO 185 üzerinden kendilerine ulaşan pozitif, temaslı veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşların evlerine giderek avans su yüklemesi gerçekleştiriyor. Hizmetin ücretsiz olarak haftanın 7 günü 09.00-00.00 saatleri arasında verildiğini ifade eden ESKİ yetkilileri, özellikle pozitif veya temaslı olan vatandaşların evlerinden çıkmamaları için bu hizmetin Mart ayından beri devam ettiğini belirttiler.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024